5 φρούτα που πρέπει να καταναλώνεις με τη φλούδα!
Είναι γνωστό ότι τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά περιέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, τα οποία είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας!
Πολλά από αυτά τα θρεπτικά για το σώμα μας συστατικά περιέχονται στη φλούδα και όχι στο εσωτερικό μέρος των φρούτων, με αποτέλεσμα αν τα καταναλώνουμε ξεφλουδισμένα, να χάνουμε ένα σημαντικό ποσοστό τους.
Παρακάτω, θα βρεις τα 5 φρούτα που πρέπει οπωσδήποτε να τρως μαζί με τη φλούδα αλλά και τα οφέλη που θα έχεις αν το κάνεις:
Δαμάσκηνα
Τα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βιταμίνη C, ενισχύοντας έτσι την υγεία των κυττάρων.
View this post on Instagram
Ακτινίδια
Τα ακτινίδια έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα βιταμίνης C ακόμη και από τα πορτοκάλια, κάτι που τα καθιστά ως ένα από τα πιο ωφέλιμα, για τον οργανισμό, φρούτα.
View this post on Instagram
Μήλα
Η φλούδα του μήλου είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C και βιταμίνη Α και έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που συμβάλλει στην προστασία της καρδιάς.
View this post on Instagram
Κεράσια
Το κεράσι περιέχει βιταμίνη Α, βιταμίνη C και φολικό οξύ, ενώ η συχνή κατανάλωσή της φλούδας του συμβάλει στην εξισορρόπηση της μελατονίνης, της ορμόνης που επηρεάζει τον ύπνο.
View this post on Instagram
Αχλάδια
Η φλούδα των αχλαδιών έχει μεγάλη περιεκτικότητα στο αντιοξειδωτικό κερσετίνη, το οποίο μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου και καρδιακών παθήσεων.
View this post on Instagram
Σχετικά άρθρα:
- Φτιάξε το πιο δροσιστικό smoothie με μόνο 150 θερμίδες!
- Κετογονική δίαιτα: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν την ξεκινήσεις!
- Πρωτείνη σε σκόνη: Ποια να διαλέξεις αν γυμνάζεσαι!
Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε και εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!