Παρασκευή, 2 Μαΐου, 2025
24.3 C
Athens

HOT LINKS:  .: BODY    .: FACE     .: HAIR     .: NAILS     .: BEAUTY CORNER 

Παρασκευή, 2 Μαΐου, 2025
- Advertisement -spot_img

Σπιτικές τορτίγιες με κοτόπουλο για βραδινό

Σπιτικές τορτίγιες με κοτόπουλο για βραδινό
Τι πιο τέλεια ιδέα για ένα νόστιμο και χορταστικό βραδινό; Οι λαχταριστές τορτίγιες του Άκη Πετρετζίκη είναι εύκολες, γρήγορες και πάνω από όλα υγιεινές! Δες πως μπορείς και εσύ να της φτιάξεις και πίστεψε μας, θα ξετρελαθείς:
Συστατικά
Για το ρύζι
  • 150 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 300 γρ. νερό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. θυμάρι
  • 1/2 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνης
Για τη γέμιση
  • 2 κοτόπουλο, φιλέτα, στήθος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • 100 γρ. καλαμπόκι
  • 400 γρ. φασόλια, κονσέρβα
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • 400 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 5-6 τορτίγιες
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το ρύζι
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε σε ένα ταψί 25×35 εκ. το ρύζι, το νερό, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, το λεμόνι σε φέτες και τα φύλλα δάφνης.
  • Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
  • Το σπάμε με ένα πιρούνι για να αφρατέψει.
Για τη γέμιση
  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
  • Βάζουμε στα κομμάτια κοτόπουλο 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα βάζουμε στο τηγάνι. Μόλις πάρουν χρώμα τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης σε μεγάλα κομμάτια, τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το μπούκοβο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Βάζουμε τη ζάχαρη, το κύμινο και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε 2-3 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
  • Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα φασόλια, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, 200 γρ. τσένταρ και ανακατεύουμε.
  • Σφήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και δέσουν τα υλικά.
Για τη σύνθεση
  • Στρώνουμε αλουμινόχαρτο με λαδόκολλα και βάζουμε μία τορτίγια. Βάζουμε 3 κ.σ. ρύζι, 3-4 κ.σ. γέμιση και πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. τσένταρ. Τυλίγουμε στο αλουμινόχαρτο με τη λαδόκολλα και τυλίγουμε τις άκρες σαν καραμέλα.
  • Κόβουμε στη μέση με πριονωτό μαχαίρι και σερβίρουμε.
    Δείτε επίσης:     Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε κι εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!           Πηγή: akispetretzikis.com
- Advertisement -spot_img

Σχετικές αναρτήσεις

Συνταγή για Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο

Συνταγή για Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο   Αυτή η συνταγή για κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο είναι ιδανική για ένα εύκολο και γευστικό γεύμα που...

Εύκολη Συνταγή για Πεντανόστιμη Μακαρονόπιτα

Εύκολη Συνταγή για Πεντανόστιμη Μακαρονόπιτα Η μακαρονόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Αυτή η συνταγή είναι απλή, γρήγορη, και το...
- Advertisement -spot_img

ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Αναρτήσεις