Πέμπτη, 1 Μαΐου, 2025
16.4 C
Athens

HOT LINKS:  .: BODY    .: FACE     .: HAIR     .: NAILS     .: BEAUTY CORNER 

Πέμπτη, 1 Μαΐου, 2025
- Advertisement -spot_img

Ζυμαρικά με κολοκυθάκια, ντοματίνια και ελιές

Ζυμαρικά με κολοκυθάκια, ντοματίνια και ελιές

Ο Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει μια απλή και γρήγορη συνταγή που μπορεί να γίνει σε λίγα λεπτά. Με φρέσκα υλικά και αυθεντικές γεύσεις, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να δημιουργήσετε αυτήν την εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία.

Συστατικά
  • 400 γρ. ζυμαρικά πλεξούδες
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 300 γρ. κολοκυθάκια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 500 γρ. ντοματίνια
  •  60 γρ. λευκό κρασί
  • 200 γρ. νερό
  • 1 κύβο κότας, προαιρετικά
  •  2 κ.σ. γεμάτες βούτυρο
  •  2 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο
  •  30-50 γρ. ελιές, σε ροδέλες
Για το σερβίρισμα
  • φέτα, τριμμένη
  • φύλλα βασιλικού
  • πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
  1. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει.
  2. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για 7-8 λεπτά.
  3. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σουρώνουμε τα ζυμαρικά σε ένα μπολ.
  4. Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει και ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  5. Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής όλο το λευκό μέρος και το μισό πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη το υπόλοιπο μέρος τους γιατί θα το χρειαστούμε στη συνέχεια.
  6. Κόβουμε τα κολοκυθάκια αρχικά κατά μήκος σε 4 κομμάτια και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες, και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
  7. Πασπαλίζουμε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  8. Χοντροκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
  9. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε ανακινώντας το.
  10. Προσθέτουμε το κρασί, το νερό και τον κύβο, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και βράζουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  11. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, ανακατεύουμε με την κουτάλα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  12. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με την κουτάλα.
  13. Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό και το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι που κρατήσαμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
  14. Προσθέτουμε τις ελιές και ανακατεύουμε.
  15. Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα, βασιλικό και πιπέρι.

 

 

 

 

Δείτε επίσης:

 

 

Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε κι εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας

- Advertisement -spot_img

Σχετικές αναρτήσεις

Συνταγή για Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο

Συνταγή για Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο   Αυτή η συνταγή για κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο είναι ιδανική για ένα εύκολο και γευστικό γεύμα που...

Εύκολη Συνταγή για Πεντανόστιμη Μακαρονόπιτα

Εύκολη Συνταγή για Πεντανόστιμη Μακαρονόπιτα Η μακαρονόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Αυτή η συνταγή είναι απλή, γρήγορη, και το...
- Advertisement -spot_img

ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Αναρτήσεις