Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες τηγανητές: Μια νόστιμη συνταγή για όλη την οικογένεια
Αυτό το φαγητό είναι απλό να προετοιμαστεί, αλλά γεμίζει το σπίτι με μια υπέροχη αρωματική νότα λεμονιού. Είναι ιδανικό για ένα γεύμα με την οικογένεια ή τους φίλους. Ας δούμε πώς να το προετοιμάσουμε.
Υλικά:
Για το κοτόπουλο
- 3 μπούτια κοτόπουλου, 1.200 γρ.
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 300 γρ. νερό
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τις πατάτες
- 750 γρ. πατάτες
- 2 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
- αλάτι
- 1 λίτρο ηλιέλαιο
Για το σερβίρισμα
- 1 λεμόνι, σε φέτες
- πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
- θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
Οδηγίες:
- Τοποθετούμε μια ρηχή κατσαρόλα (που να έχει καπάκι) σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
- Φοράμε γάντια, κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής τα μπούτια κοτόπουλου στη μέση και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Μεταφέρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα πιάτο και αφαιρούμε το λάδι που έχει μείνει στην κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε ξανά τα κομμάτια κοτόπουλου στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το νερό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, απλώνουμε τη μουστάρδα και το μέλι πάνω από κάθε κομμάτι κοτόπουλου, και προσθέτουμε το θυμάρι.
- Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Για τις πατάτες
- Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και αφήνουμε να κάψει.
- Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής σε λωρίδες.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι αλάτι και τις πατάτες σε 2 δόσεις.
- Τηγανίζουμε για 10-15 λεπτά την κάθε δόση μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα.
- Στρώνουμε απορροφητικό χαρτί κουζίνας σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
- Μεταφέρουμε τις πατάτες με μια τρυπητή κουτάλα στο ταψί και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και ρίγανη, και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο με πατάτες, φέτες λεμονιού, θυμάρι και πιπέρι.
Απολαύστε το με μια δροσερή σαλάτα και ένα ποτήρι λευκό κρασί!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Οι 10 κανόνες για να έχεις μια αψεγάδιαστη επιδερμίδα!
- Συμβουλές για υγιείς και ευτυχισμένες σχέσεις
- Θράψαλο ροδέλα με panko
Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε και εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!