Κυριακή, 20 Απριλίου, 2025
16.3 C
Athens

HOT LINKS:  .: BODY    .: FACE     .: HAIR     .: NAILS     .: BEAUTY CORNER 

Κυριακή, 20 Απριλίου, 2025
- Advertisement -spot_img

Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες τηγανητές από τον Άκη Πετρετζίκη

Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες τηγανητές: Μια νόστιμη συνταγή για όλη την οικογένεια

Αυτό το φαγητό είναι απλό να προετοιμαστεί, αλλά γεμίζει το σπίτι με μια υπέροχη αρωματική νότα λεμονιού. Είναι ιδανικό για ένα γεύμα με την οικογένεια ή τους φίλους. Ας δούμε πώς να το προετοιμάσουμε.

Υλικά:

Για το κοτόπουλο

  • 3 μπούτια κοτόπουλου, 1.200 γρ.
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. νερό
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τις πατάτες

  • 750 γρ. πατάτες
  • 2 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • αλάτι
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο

Για το σερβίρισμα

  • 1 λεμόνι, σε φέτες
  • πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
  • θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο

 

Οδηγίες:
  1. Τοποθετούμε μια ρηχή κατσαρόλα (που να έχει καπάκι) σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
  2. Φοράμε γάντια, κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής τα μπούτια κοτόπουλου στη μέση και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα.
  3. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  4. Μεταφέρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα πιάτο και αφαιρούμε το λάδι που έχει μείνει στην κατσαρόλα.
  5. Ρίχνουμε ξανά τα κομμάτια κοτόπουλου στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το νερό.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, απλώνουμε τη μουστάρδα και το μέλι πάνω από κάθε κομμάτι κοτόπουλου, και προσθέτουμε το θυμάρι.
  7. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Για τις πατάτες

  1. Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και αφήνουμε να κάψει.
  2. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής σε λωρίδες.
  3. Ρίχνουμε στο τηγάνι αλάτι και τις πατάτες σε 2 δόσεις.
  4. Τηγανίζουμε για 10-15 λεπτά την κάθε δόση μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα.
  5. Στρώνουμε απορροφητικό χαρτί κουζίνας σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
  6. Μεταφέρουμε τις πατάτες με μια τρυπητή κουτάλα στο ταψί και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  7. Πασπαλίζουμε με αλάτι και ρίγανη, και ανακατεύουμε.
  8. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με πατάτες, φέτες λεμονιού, θυμάρι και πιπέρι.

Απολαύστε το με μια δροσερή σαλάτα και ένα ποτήρι λευκό κρασί!

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε και εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!

- Advertisement -spot_img

Σχετικές αναρτήσεις

Συνταγή για Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο

Συνταγή για Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο   Αυτή η συνταγή για κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο είναι ιδανική για ένα εύκολο και γευστικό γεύμα που...

Εύκολη Συνταγή για Πεντανόστιμη Μακαρονόπιτα

Εύκολη Συνταγή για Πεντανόστιμη Μακαρονόπιτα Η μακαρονόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Αυτή η συνταγή είναι απλή, γρήγορη, και το...
- Advertisement -spot_img

ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Αναρτήσεις