Κυριακή, 20 Απριλίου, 2025
15.2 C
Athens

HOT LINKS:  .: BODY    .: FACE     .: HAIR     .: NAILS     .: BEAUTY CORNER 

Κυριακή, 20 Απριλίου, 2025
- Advertisement -spot_img

Rigatoni με σπαράγγια, mascarpone, και τραγανό προσούτο

Rigatoni με σπαράγγια, mascarpone, και τραγανό προσούτο

 

 

Υλικά

Για 4 άτομα

  • 500 γραμμάρια rigatoni Barilla
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 16 σπαράγγια
  • 200 γραμμάρια mascarpone
  • 150 γραμμάρια παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 4 φέτες προσούτο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητική χαρτί απλώνετε τις φέτες προσούτο και τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 14-15 λεπτά μέχρι να ξεραθεί και να γίνει τραγανό.
  2. Καθαρίζετε τα σπαράγγια με ένα peeler και στην συνέχεια τα δένετε ανά 8 με ένα σπάγκο και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό για 6-8 λεπτά. Τα σπαράγγια τα δένουμε έτσι ώστε κατά την διάρκεια του βρασμού να μην σπάνε οι μύτες τους (κορυφές τους).
  3. Όταν τα σπαράγγια είναι έτοιμα, τα σουρώνετε, τα κρυώνετε με άφθονο, τρεχούμενο νερό και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε 3-4 κομμάτια κατά μήκος και ψιλοκόβετε το μαχαίρι.
  4. Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα rigatoni μέχρι να είναι al dente.
  5. Όση ώρα βράζουν τα rigatoni, τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  6. Σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, να ξεκινήσει να μελώνει, προσθέτετε τα σπαράγγια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
  7. Προσθέτετε λίγο από το νερό των ζυμαρικών στο τηγάνι μαζί με το mascarpone, την παρμεζάνα και το βούτυρο, ανακατεύοντας προσεκτικά να ξεκινήσουν να δημιουργούν μία σάλτσα.
  8. Προσθέτετε τα rigatoni με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
  9. Όταν η μακαρονάδα είναι έτοιμη, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, τον μαϊντανό, το σχοινόπρασο και την ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε μία τελευταία φορά.
  10. Σερβίρετε σε μεγάλα, βαθιά ατομικά πιάτα με το τραγανό προσούτο, χοντροσπασμένο από πάνω.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε και εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!

 

πηγή: AlexandrosPapandreou

- Advertisement -spot_img

Σχετικές αναρτήσεις

Συνταγή για Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο

Συνταγή για Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο   Αυτή η συνταγή για κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο είναι ιδανική για ένα εύκολο και γευστικό γεύμα που...

Εύκολη Συνταγή για Πεντανόστιμη Μακαρονόπιτα

Εύκολη Συνταγή για Πεντανόστιμη Μακαρονόπιτα Η μακαρονόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Αυτή η συνταγή είναι απλή, γρήγορη, και το...
- Advertisement -spot_img

ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Αναρτήσεις