Κιμαδόπιτα με καπνιστή πάπρικα και κασέρι
Μπορεί η ζωή να είναι πολύπλοκη, αλλά η γεύση μπορεί να είναι απλά απολαυστική.
Ας ανακαλύψουμε μαζί τη γαστρονομική αυτή συνεργασία που υπογράφει με γεύση και χαρά ο Αλέξανδρος Παπαδρέου.
Υλικά
Για 4 άτομα
- 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
- 800 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 2 τομάτες
- 8 φέτες μπέικον
- 2 κουταλάκια καπνιστή πάπρικα
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 1 πράσο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουταλιές πελτέ
- 200 ml ζωμό μοσχαρίσιο
- 200 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις τομάτες και το μπέικον σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβετε το πράσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το πράσο για 2-3 λεπτά.
- Συνεχίζετε το σοτάρισμα προσθέτοντας το ψιλοκομμένο μπέικον μαζί με την καπνιστή πάπρικα για άλλα 2 λεπτά.
- Προσθέτοντάς τον μοσχαρίσιο κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να σπάσει καλά ο κιμάς.
- Προσθέτετε τον πελτέ μαζί με τις τομάτες, τον μοσχαρίσιο ζωμό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε πολύ καλά και χαμηλώνετε την φωτιά να μαγειρευτεί ο κιμάς.
- Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος και έχει δέσει καλά, τον αποσύρετε από το τηγάνι σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το τριμμένο κασέρι μαζί με το βούτυρο και ανακατεύετε πολύ καλά.
- Δοκιμάζετε αν χρειάζεται αλάτι ή φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτετε αναλόγως.
- Λαδώνετε ελαφρώς με ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό ορθογώνιο ταψί και τοποθετείτε 4 χωριάτικα φύλλα λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά με ελαιόλαδο.
- Προσθέτετε την γέμιση απλώνοντας την καλά σε όλη την επιφάνεια του χωριάτικου φύλλου και τοποθετείτε από πάνω τα υπόλοιπα χωριάτικα φύλλα λαδώνοντας πάλι το κάθε ένα ξεχωριστά.
- Με ένα μαχαιράκι κόβετε τα χωριάτικα φύλλα, αν περισσεύουν πολύ, και αφήνετε ένα μικρό περιθώριο έτσι ώστε να τα γυρίσετε προς τα μέσα, λαδώνοντας τα καλά.
- Χαράζετε με ένα μικρό μαχαίρι την πίτα, περνάτε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο, την ραντίζετε ελαφρώς με πολύ λίγο νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40-45 λεπτά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Τάμτα: Ολόιδια με την 27χρονη κόρη της- Μοιάζουν σαν αδελφές
- Συνελήφθη η Εύη Βατίδου – Εμβόλισε μηχανάκι και τραυμάτισε 59χρονη
- Με… τεχνικά προβλήματα η φετινή Beauty Greece στο MEC Παιανίας!
Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε και εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!