Κυριακή, 20 Απριλίου, 2025
20 C
Athens

HOT LINKS:  .: BODY    .: FACE     .: HAIR     .: NAILS     .: BEAUTY CORNER 

Κυριακή, 20 Απριλίου, 2025
- Advertisement -spot_img

Κιμαδόπιτα με καπνιστή πάπρικα και κασέρι

Κιμαδόπιτα με καπνιστή πάπρικα και κασέρι

Μπορεί η ζωή να είναι πολύπλοκη, αλλά η γεύση μπορεί να είναι απλά απολαυστική.
Ας ανακαλύψουμε μαζί τη γαστρονομική αυτή συνεργασία που υπογράφει με γεύση και χαρά ο Αλέξανδρος Παπαδρέου.

Υλικά

Για 4 άτομα

  • 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
  • 800 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 τομάτες
  • 8 φέτες μπέικον
  • 2 κουταλάκια καπνιστή πάπρικα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 πράσο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές πελτέ
  • 200 ml ζωμό μοσχαρίσιο
  • 200 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση
  1. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις τομάτες και το μπέικον σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβετε το πράσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  2. Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  3. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το πράσο για 2-3 λεπτά.
  4. Συνεχίζετε το σοτάρισμα προσθέτοντας το ψιλοκομμένο μπέικον μαζί με την καπνιστή πάπρικα για άλλα 2 λεπτά.
  5. Προσθέτοντάς τον μοσχαρίσιο κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να σπάσει καλά ο κιμάς.
  6. Προσθέτετε τον πελτέ μαζί με τις τομάτες, τον μοσχαρίσιο ζωμό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε πολύ καλά και χαμηλώνετε την φωτιά να μαγειρευτεί ο κιμάς.
  7. Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος και έχει δέσει καλά, τον αποσύρετε από το τηγάνι σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το τριμμένο κασέρι μαζί με το βούτυρο και ανακατεύετε πολύ καλά.
  8. Δοκιμάζετε αν χρειάζεται αλάτι ή φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτετε αναλόγως.
  9. Λαδώνετε ελαφρώς με ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό ορθογώνιο ταψί και τοποθετείτε 4 χωριάτικα φύλλα λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά με ελαιόλαδο.
  10. Προσθέτετε την γέμιση απλώνοντας την καλά σε όλη την επιφάνεια του χωριάτικου φύλλου και τοποθετείτε από πάνω τα υπόλοιπα χωριάτικα φύλλα λαδώνοντας πάλι το κάθε ένα ξεχωριστά.
  11. Με ένα μαχαιράκι κόβετε τα χωριάτικα φύλλα, αν περισσεύουν πολύ, και αφήνετε ένα μικρό περιθώριο έτσι ώστε να τα γυρίσετε προς τα μέσα, λαδώνοντας τα καλά.
  12. Χαράζετε με ένα μικρό μαχαίρι την πίτα, περνάτε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο, την ραντίζετε ελαφρώς με πολύ λίγο νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40-45 λεπτά.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε και εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!

- Advertisement -spot_img

Σχετικές αναρτήσεις

Συνταγή για Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο

Συνταγή για Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο   Αυτή η συνταγή για κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο είναι ιδανική για ένα εύκολο και γευστικό γεύμα που...

Εύκολη Συνταγή για Πεντανόστιμη Μακαρονόπιτα

Εύκολη Συνταγή για Πεντανόστιμη Μακαρονόπιτα Η μακαρονόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Αυτή η συνταγή είναι απλή, γρήγορη, και το...
- Advertisement -spot_img

ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Αναρτήσεις