Συστατικά
- 100 γρ. αρακά, κτψ.
 - 1 αγγούρι
 - 1 ντομάτα, μικρή
 - 1 καρότο
 - 1 κλ. σέλερι
 - 1/4 ματσάκι μαϊντανό
 - 200 γρ. βίδες, βρασμένες
 - 2 κ.σ. ελιές, σε ροδέλες
 - 150 γρ. σπιτική μαγιονέζα
 - αλάτι
 - πιπέρι
 
Για το σερβίρισμα
- 2 κ.σ. κρουτόν
 - μαϊντανό, ψιλοκομμένο
 
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ξεπαγώνουμε τον αρακά σε τρεχούμενο νερό. Τον σουρώνουμε και τον βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
 - Κόβουμε το αγγούρι και τη ντομάτα σε κυβάκια και τα ρίχνουμε στο μπολ.
 - Κόβουμε το καρότο σε ροδέλες, ψιλοκόβουμε το σέλερι, τον μαϊντανό και τα ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τις βρασμένες βίδες και τις ελιές.
 - Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
 - Σερβίρουμε με τα κρουτόν και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
 
πηγή: AkisPetretzikis





