Συστατικά
Για τα corn dogs
250 γρ. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
18 γρ. μαγιά ξηρή
30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. καλαμποκάλευρο
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
50 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης
1 αβγό, για το άλειμμα
Για τη γέμιση
320 γρ. τόνο, πικάντικο καπνιστό
200 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ. καλαμπόκι , σε κονσέρβα
1/4 ματσάκι άνηθο
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
Για τη σάλτσα ταρτάρ
1 κρεμμύδι, μικρό
100 γρ. κάππαρη
100 γρ. αγγουράκι τουρσί
100 γρ. νερό
350 γρ. μαγιονέζα
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα corn dogs
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Ιδανικά, αφήνουμε 10-15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, τη σόδα, το ελαιόλαδο, αλάτι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο αφού τον έχουμε σουρώσει. Βάζουμε το τυρί κρέμα, το καλαμπόκι, τον άνηθο ψιλοκομμένο, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τη ζύμη σε 8 κομμάτια και τα βάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας μας. Ανοίγουμε με τον πλάστη σε διάμετρο 15 εκ. Μοιράζουμε τη γέμιση και ρολάρουμε για να κλείσουν.
Βάζουμε σε ταψιά με λαδόκολλα και αλείφουμε με το αβγό. Ιδανικά αφήνουμε 15 λεπτά να φουσκώσουν.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Για τη σάλτσα ταρτάρ
Σε έναν πολυκόφτη βάζουμε το κρεμμύδι, την κάππαρη, το αγγουράκι τουρσί, το νερό και χτυπάμε καλά να γίνει μια πάστα.
Βάζουμε το μείγμα σε μια πετσέτα και στύβουμε για να φύγει όλη η υγρασία.
Μεταφέρουμε την πάστα που μένει σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τον χυμό λεμονιού, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σχετικά άρθρα:
Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε και εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!
πηγή: akispetretzikis