Κυριακή, 20 Απριλίου, 2025
22.2 C
Athens

HOT LINKS:  .: BODY    .: FACE     .: HAIR     .: NAILS     .: BEAUTY CORNER 

Κυριακή, 20 Απριλίου, 2025
- Advertisement -spot_img

Γιαουρτόπιτα με πτι-μπερ και φράουλες

Γιαουρτόπιτα με πτι-μπερ και φράουλες

Η γιαουρτόπιτα με πτι-μπερ και φράουλες είναι ένα γλυκό γευστικό ταξίδι που μας προσφέρει ο Αλέξανδρος Παπανδρέου.

Αυτή η συνταγή συνδυάζει την κρεμώδη γεύση του γιαουρτιού με την πλούσια γεύση του πτι-μπερ και τη φρεσκάδα των φράουλών. Η τραγανή βάση της πίτας συνοδεύει αρμονικά τα υπόλοιπα στρώματα, δημιουργώντας ένα απολαυστικό αποτέλεσμα.

Αυτή η γιαουρτόπιτα είναι ιδανική για τις καλοκαιρινές στιγμές, προσφέροντας φρεσκάδα και γεύση που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των γλυκών.

Ακολουθώντας τη συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα αξέχαστο επιδόρπιο που θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Υλικά
Για 4 άτομα
  • 4 αυγά
  • 250 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
  • 10 γραμμάρια corn flour
  • 60 γραμμάρια μέλι

    Για την βάση
  • 180 γραμμάρια πτι-μπερ χωρίς ζάχαρη
  • 60 γραμμάρια βούτυρο soft

    Για την σάλτσα φράουλας

  • 150 γραμμάρια φράουλες
  • 2 κουταλιές μέλι

    Για τις μαριναρισμένες φράουλες
  • 200 γραμμάρια φράουλες
  • 1 κουταλιά πετιμέζι
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
  1. Τοποθετούμε τα πτι-μπερ σε ένα μικρό μίξερ, τα χτυπάμε μέχρι να πάρουν την υφή σκόνης και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  2. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο soft, το προσθέτουμε στο μπολ με τα digestive και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 υλικά.
  3. Στρώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει το βούτυρο και να σταθεροποιηθεί η βάση.
  4. Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετούμε τα 4 αυγά και με το σύρμα τα χτυπάμε για 3-4 λεπτά να αφρατέψουν.
  5. Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι μαζί με το corn flour και το μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  6. Τοποθετούμε στο τσέρκι, πάνω από τα πτι-μπερ, το μείγμα της γιαουρτόπιτας, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C, στον αέρα, για 30-35 λεπτά.
  7. Στα μισά του χρόνου βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
  8. Όταν η γιαουρτόπιτα είναι έτοιμη την αποσύρουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει πριν την ξεφορμάρουμε.
  9. Όση ώρα κρυώνει η γιαουρτόπιτα σε ένα μικρό μίξερ τοποθετούμε τα 150 γραμμάρια φράουλες μαζί με τις 2 κουταλιές μέλι και τα χτυπάμε μέχρι να πάρουν την υφή σάλτσας.
  10. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα 200 γραμμάρια φράουλες σε τέταρτα κατά μήκος, τις τοποθετούμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το πετιμέζι, το κονιάκ και τον ψιλοκομμένο δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.
  11. Σερβίρουμε την γιαουρτόπιτα με την σάλτσα φράουλας από πάνω και τις μαριναρισμένες φράουλες.

 

 

 

Δείτε επίσης:

 

Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε κι εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας

 

πηγή: AlexandrosPapandreou

- Advertisement -spot_img

Σχετικές αναρτήσεις

Συνταγή για Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο

Συνταγή για Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο   Αυτή η συνταγή για κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο είναι ιδανική για ένα εύκολο και γευστικό γεύμα που...

Εύκολη Συνταγή για Πεντανόστιμη Μακαρονόπιτα

Εύκολη Συνταγή για Πεντανόστιμη Μακαρονόπιτα Η μακαρονόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Αυτή η συνταγή είναι απλή, γρήγορη, και το...
- Advertisement -spot_img

ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Αναρτήσεις