Site icon BEAUTYMAG | Τα πάντα για τον χώρο της ομορφιάς και των καλλυντικών

Wrap με κοτόπουλο Τίκα Μασάλα από τον Άκη Πετρετζίκη

Wrap με κοτόπουλο Τίκα Μασάλα από τον Άκη Πετρετζίκη

Wrap με κοτόπουλο Τίκα Μασάλα από τον Άκη Πετρετζίκη

 

Υλικά

Για το κοτόπουλο

Για τη σύνθεση

Για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση
  1. Ρίχνουμε σε μια σακούλα τροφίμων με zipper τον κουρκουμά, την πάπρικα, το σκόρδο, το τζίντζερ, το κύμινο, τον κόλιανδρο, την κανέλα, το γαρίφαλο, το αλάτι και το μπούκοβο.
  2. Φοράμε γάντια, κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κοτόπουλο σε πολύ μικρά κομμάτια και το μεταφέρουμε στη σακούλα με τα μπαχαρικά.
  3. Ανακατεύουμε καλά τρίβοντας τη σακούλα και προσθέτουμε το γιαούρτι.
  4. Αφαιρούμε τον αέρα, κλείνουμε τη σακούλα και κάνουμε μασάζ στο κοτόπουλο τρίβοντας τη σακούλα εξωτερικά για να απλωθεί η μαρινάδα και το γιαούρτι.
  5. Μεταφέρουμε τη σακούλα στο ψυγείο για 2-3 ώρες να μαριναριστεί.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  7. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
  8. Αφαιρούμε τη σακούλα από το ψυγείο και μεταφέρουμε το κοτόπουλο στο ταψί.
  9. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
  10. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σύνθεση 
  1. Τοποθετούμε τις πίτες τη μια δίπλα στην άλλη στον πάγκο εργασίας.
  2. Αλείφουμε από 1 κ.σ. γιαούρτι.
  3. Κόβουμε το κρεμμύδι, το αγγούρι και την ντομάτα σε λεπτές φέτες και τα μοιράζουμε στις πίτες.
  4. Προσθέτουμε τις φέτες μαρουλιού.
  5. Ψιλοκόβουμε τον κόλιανδρο και τον μοιράζουμε στις πίτες.
  6. Προσθέτουμε και το κοτόπουλο και τυλίγουμε τις πίτες για να δημιουργήσουμε ένα ρολό.
  7. Κόβουμε κάθε ρολό στη μέση και σερβίρουμε με ρόκα.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε και εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!

Exit mobile version