Τρίτη, 8 Απριλίου, 2025
8.5 C
Athens

HOT LINKS:  .: BODY    .: FACE     .: HAIR     .: NAILS     .: BEAUTY CORNER 

Τρίτη, 8 Απριλίου, 2025
- Advertisement -spot_img

Στήθος κοτόπουλο διπλοψημένο με σάλτσα αβοκάντο

Στήθος κοτόπουλο διπλοψημένο με σάλτσα αβοκάντο

Ανακαλύψτε μια απολαυστική συνταγή που συνδυάζει την υγιεινή διατροφή με την πλούσια γεύση, το “Στήθος κοτόπουλο διπλοψημένο με σάλτσα αβοκάντο” από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου. Αυτή η νόστιμη συνταγή προσφέρει μια ευφάνταστη παρουσίαση του κοτόπουλου, με μια ελαφριά και κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο. Ακολουθώντας τις οδηγίες του Αλέξανδρου Παπανδρέου, θα μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα γευστικό πιάτο που ικανοποιεί τις αισθήσεις.

Υλικά
Για 4 άτομα
  • 1 συσκευασία φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
  • ½ κουταλάκι σκόρδο σκόνη
  • ½ κουταλάκι ginger σκόνη
  • ½ κουταλάκι μπαχάρι

    Για την σάλτσα αβοκάντο:
  • 2 αβοκάντο ώριμα
  • ½ κρεμμύδι
  • ½ πράσινη πιπεριά
  • 10 τοματίνια
  • 100 γραμμάρια καλαμπόκι
  • 2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 40 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • Ξύσμα και χυμό από ½ λάιμ
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο.
  2. Θωρακίζετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, καλά από όλες τις πλευρές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Σε ένα μικρό μπολάκι τοποθετείτε όλα τα μπαχαρικά, την γλυκιά πάπρικα, το σκόρδο σκόνη, το ginger σκόνη και το μπαχάρι και ανακατεύετε καλά.
  4. Όταν τα φιλέτα στήθος έχουν θωρακιστεί καλά, τα αποσύρετε από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και τα πασπαλίζετε καλά, περιμετρικά, με το μείγμα μπαχαρικών.
  5. Ψήνετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 14-16 λεπτά.
  6. Όση ώρα ψήνονται τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε κυβάκια τα αβοκάντο, τα τοματίνια σε τέταρτα και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και την πράσινη πιπεριά.
  7. Τοποθετείτε πάλι το τηγάνι σε δυνατή φωτιά με όσα λιπαρά έχει μέσα και σοτάρετε το καλαμπόκι μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα.
  8. Τοποθετείτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την σάλτσα, το αβοκάντο, το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά, το σοταρισμένο καλαμπόκι, τον ψιλοκομμένο δυόσμο και μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  9. Όταν τα φιλέτα κοτόπουλο είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από τον φούρνο και σερβίρετε σε μεγάλα, ατομικά πιάτα με την σάλτσα αβοκάντο από πάνω.

 

 

 

 

Δείτε επίσης:

 

 

Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε κι εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!

 

πηγή: AlexandrosPapandreou

- Advertisement -spot_img

Σχετικές αναρτήσεις

Συνταγή για Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο

Συνταγή για Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο   Αυτή η συνταγή για κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο είναι ιδανική για ένα εύκολο και γευστικό γεύμα που...

Εύκολη Συνταγή για Πεντανόστιμη Μακαρονόπιτα

Εύκολη Συνταγή για Πεντανόστιμη Μακαρονόπιτα Η μακαρονόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Αυτή η συνταγή είναι απλή, γρήγορη, και το...
- Advertisement -spot_img

ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Αναρτήσεις