Εύκολο, γρήγορο, νόστιμο και θρεπτικό! Το σουφλέ ζυμαρικών έχει πάντα μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας, αφού είναι από τα πιο απλά και γευστικά πιάτα.
Παρακάτω σου έχουμε την αναλυτική συνταγή:
Υλικά:
- 250 γραμμάρια ζυμαρικά της επιλογής σας (π.χ. μακαρόνια, πέννες, λαζάνια)
- 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 3 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 2 φλιτζάνια τυρί που λιώνει εύκολα (π.χ. έμμενταλ, γκούντα, τσένταρ)
- Αλάτι και πιπέρι
- Νερό για βράσιμο των ζυμαρικών
- Παρμεζάνα για πασπάλισμα

Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία μέχρι να γίνουν αλ dente. Αφαιρέστε τα από το νερό και αφήστε τα να στραγγίσουν.
- Σε μια κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε για περίπου 1-2 λεπτά.
- Αρχίστε να προσθέτετε σιγά-σιγά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να έχετε μια λεία σάλτσα.
- Αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 2-3 λεπτά, έως ότου αρχίσει να πήζει. Προσθέστε το τυρί και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί πλήρως στη σάλτσα. Μπορείτε να προσθέσετε αλαντικά για περαιτέρω γεύση αν επιθυμείτε.
- Αφαιρέστε τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέστε τα βρασμένα ζυμαρικά. Ανακατέψτε καλά για να επικαλυφθούν ομοιόμορφα με τη σάλτσα.
- Τοποθετήστε σε ένα πυρέξ και ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να ροδίζει στην επιφάνεια.
- Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει για μερικά λεπτά πριν σερβίρετε.
Καλή σας όρεξη!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε και εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!