Τετάρτη, 30 Απριλίου, 2025
15 C
Athens

HOT LINKS:  .: BODY    .: FACE     .: HAIR     .: NAILS     .: BEAUTY CORNER 

Τετάρτη, 30 Απριλίου, 2025
- Advertisement -spot_img

Πανέυκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Πανέυκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Ποιος είπε ότι η πίτα γίνεται πάντα με φύλλο;

Μπορεί να αγαπάμε το τραγανό και ξεροψημένο φύλλο, αλλά όταν θέλετε να φτιάξετε μια πεντανόστιμη πίτα χωρίς φύλλο στο πι και φι, διαλέξτε μια από τις πεντανόστιμες συνταγές για πίτα χωρίς φύλλο που σας έχω παρακάτω, χρησιμοποιώντας εύκολη βάση!

Ας ξεκινήσουμε με την πιο κλασική πίτα χωρίς φύλλο. Μιλάμε για την πιο εύκολη τυρόπιτα που φτιάξατε ποτέ! Τέλεια για το κολατσιό για εσάς στη δουλειά αλλά και τα πιτσιρίκια θα την τιμήσουν με λαχτάρα στο σχολείο!

Υλικά

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. σουσάμι
  • 1 κ.γ. γλυκάνισο
  • 100 γρ. γιαούρτι κατσικίσιο
  • 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 350 γρ. φέτα ή παριανό τυρί της άλμης
  • 400 γρ. νερό ή γάλα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC στον αέρα.

Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου την παριανή τυρόπιτα.

Τοποθετούμε πυρίμαχο σκεύος ή μαντέμι ή γάστρα στο φούρνο μέχρι να πυρώσει και να κάψει καλά.

Ιδανικό μέγεθος, στρογγυλό διαμέτρου 30 εκατοστών. Αν δεν έχεις τέτοιο σκεύος απλά βάλε ένα ταψί 25×35 στο φούρνο να κάψει καλά.

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, το αλεύρι, το νερό, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε με κουτάλι να γίνει παχύς χυλός.

Προσθέτουμε την φέτα σε τρίμματα και ανακατεύουμε.

Τρίβουμε λίγο πιπέρι και προσθέτουμε τον μισό γλυκάνισο.

Κόβουμε μεγάλο κομμάτι από ένα αντικολλητικό χαρτί, το τσαλακώνουμε και το βρέχουμε.

Τινάζουμε να ανοίξει το χαρτί.

Με προσοχή βγάζουμε την πυρωμένη γάστρα από το φούρνο και στρώνουμε μέσα το αντικολλητικό χαρτί.

Περιχύνουμε το χαρτί με 1/4 φλ. ελαιόλαδο.

Πασπαλίζουμε με το μισό σουσάμι.

Αδειάζουμε μέσα το μειγμα.

Ισιώνουμε την επιφάνεια με το κουτάλι.

Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια της πίτας.

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι και τον υπόλοιπο γλυκάνισο.

Για το ψήσιμο

Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου, για περίπου 45 λεπτά, ώσπου να ροδίσει καλά και να κάνει κρούστα.

Το τελευταίο πεντάλεπτο ψήνουμε στην κάτω αντίσταση για πιο τραγανό αποτέλεσμα.

Αυτή η πίτα της μαμάς μου, πρέπει να είναι λεπτή για να γίνει τραγανή.

Δείτε επίσης:

 

 

Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε κι εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!

 

 

πηγή argiro.gr

- Advertisement -spot_img

Σχετικές αναρτήσεις

Συνταγή για Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο

Συνταγή για Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο   Αυτή η συνταγή για κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο είναι ιδανική για ένα εύκολο και γευστικό γεύμα που...

Εύκολη Συνταγή για Πεντανόστιμη Μακαρονόπιτα

Εύκολη Συνταγή για Πεντανόστιμη Μακαρονόπιτα Η μακαρονόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Αυτή η συνταγή είναι απλή, γρήγορη, και το...
- Advertisement -spot_img

ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Αναρτήσεις