Home / Συνταγες / Μπιφτέκια κοτόπουλο γεμιστά

Μπιφτέκια κοτόπουλο γεμιστά

Μπιφτέκια κοτόπουλο γεμιστά

Προσφέροντας μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή για το τραπέζι μας, τα μπιφτέκια κοτόπουλο γεμιστά αποτελούν ένα πιάτο που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της καλής γεύσης. Και ποιος καλύτερος οδηγός για αυτήν την απολαυστική συνταγή από την σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου;

Με μια πλούσια γέμιση από νόστιμα μυρωδικά, αυτά τα μπιφτέκια είναι η ιδανική επιλογή για ένα γευστικό γεύμα που θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους.

Ας ανακαλύψουμε μαζί το μυστικό πίσω από αυτήν την απόλαυση που μας προσφέρει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά Συνταγής
  • 1 κιλό κιμά κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 ντομάτα
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε γάλα
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγη φρυγανιά τριμμένη ή αλεσμένα κράκερ
  • 125 γραμ. μοτσαρέλα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τον κιμά για τα μπιφτέκια κοτόπουλο σε ένα μπολ. Τρίβουμε το κρεμμύδι στον κιμά και στη συνέχεια τη ντομάτα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αυγό, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το μαϊντανό. Στύβουμε το ψωμί και ψιχουλιάζουμε στο μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά. Προσθέτουμε λίγη φρυγανιά στο μείγμα ώστε να πλάθεται (για να σφίξει ο κιμάς). Εναλλακτικά, μπορούμε να προσθέσουμε αλεσμένο κράκερ. Θα δώσει έξτρα γεύση.

Αφήνουμε τον κιμά να σταθεί για 30΄ στο ψυγείο. Πλάθουμε μια μπάλα (περίπου 150 γραμ.) με τη ζύμη του κιμά. Κάνουμε με το δάχτυλο τρύπα (βαθούλωμα) στη μέση. Το γεμίζουμε με 1 κομμάτι μοτσαρέλα και κλείνουμε καλά. Το πατάμε ελαφρά να πάρει σχήμα μπιφτεκιού.

Τα ψήνουμε με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

1. Βάζουμε τα μπιφτέκια σε λαδωμένη σχάρα μπάρμπεκιου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 7΄-8΄ από κάθε πλευρά.
2. Τα αραδιάζουμε σε ταψί, περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο και 1/2 φλιτζ. ζωμό κρέατος. Ψήνουμε για περίπου 20΄.
3. Τα ψήνουμε στην τοστιέρα σε δυνατή φωτιά.
4. Τα ψήνουμε στο γκριλ, βάζοντάς τα σε σχάρα με ταψάκι από κάτω, για 6΄-7΄ από κάθε πλευρά.
5. Ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι 4 κ.σ. ελαιόλαδο, ροδίζουμε για 1΄ από κάθε πλευρά τα μπιφτέκια και συμπληρώνουμε ζωμό κότας ή λαχανικών μέχρι τη μέση των μπιφτεκιών. Σκεπάζουμε με καπάκι, ψήνουμε 5΄ από τη μία πλευρά και 5΄ από την άλλη. Στο τέλος, αφήνουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά να γλασάρει και να πυκνώσει.

 

 

Δείτε επίσης:

 

 

Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε κι εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!

 

 

πηγή: argiro.gr

Ετικέτα:

Αφήστε μια απάντηση