Home / Συνταγες / Μακαρόνια με Κιμά: Αναλυτική Συνταγή Για Το Πιο Απολαυστικό Γεύμα

Μακαρόνια με Κιμά: Αναλυτική Συνταγή Για Το Πιο Απολαυστικό Γεύμα

makaronia-me-kima-analutikh-suntagh-gia-to-pio-apolaustiko-geuma

Μακαρόνια με Κιμά: Αναλυτική Συνταγή Για Το Πιο Απολαυστικό Γεύμα

Η κουζίνα αποτελεί έναν τομέα που ενώνει ανθρώπους και πολιτισμούς μέσα από τις γεύσεις και τις αρωματικές εκρήξεις. Μια κλασική συνταγή που έχει καταφέρει να κερδίσει τις καρδιές πολλών ανθρώπων είναι φυσικά τα μακαρόνια με κιμά.

Αυτό το παραδοσιακό πιάτο συνδυάζει την απλότητα με τη νοστιμιά, δημιουργώντας ένα εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα που ικανοποιεί τους ουρανίσκους και τις αισθήσεις.

Συστατικά:

  • 500γρ μακαρόνια (επιλέξτε το αγαπημένο σας σχήμα)
  • 300γρ κιμάς (μοσχαρίσιος ή χοιρινός)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ντομάτας
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
  • Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

makaronia-me-kima-analutikh-suntagh-gia-to-pio-apolaustiko-geuma

Οδηγίες:

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία μέχρι να γίνουν al dente.
  2. Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε τον κιμά και ψήνουμε μέχρι να χάσει το χρώμα του και να ψηθεί καλά.
  4. Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
  5. Ρίχνουμε το ντοματοπελτέ και τη σάλτσα ντομάτας, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά.
  6. Όταν οι μακαρόνια είναι έτοιμα, στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τον κιμά. Ανακατεύουμε καλά ώστε τα μακαρόνια να καλύπτονται ομοιόμορφα με τη σάλτσα.
  7. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με κιμά ζεστά, πασπαλισμένα με τριμμένη παρμεζάνα ή φέτα σε κυβάκια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε και εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!

Ετικέτα:

Αφήστε μια απάντηση