Φιλέτο στήθος κοτόπουλο κοκκινιστό με πλιγούρι
Σας παρουσιάζουμε ένα απολαυστικό και υγιεινό γεύμα για να αναζωογονήσετε τις γευστικές αισθήσεις σας! Στο νέο μας άρθρο, ο διάσημος σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου μας μοιράζεται την αγαπημένη του συνταγή για “Φιλέτο στήθος κοτόπουλο κοκκινιστό με πλιγούρι”.
Αυτό το πιάτο συνδυάζει την απαλή και νόστιμη γεύση του φιλέτου κοτόπουλου με την πλούσια υφή και τα αρωματικά από το πλιγούρι. Ακολουθώντας τις απλές οδηγίες του σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα εντυπωσιακό γεύμα στο σπίτι σας.
Υλικά
Για 4 άτομα
- 2 συσκευασίες φιλέτο στήθος κοτόπουλο
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κουταλιά πελτέ τομάτας
- 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
- 4 τομάτες ώριμες
- 250 γραμμάρια πλιγούρι
- 400 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβετε τις 2 τομάτες και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις άλλες 2 σε μικρά κυβάκια.
- Στο ίδιο ξύλο κοπής κόβετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο σε μεγάλες μπουκιές.
- Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
- Θωρακίζετε καλά τις μπουκιές στήθος κοτόπουλο από όλες τις πλευρές, να πάρουν καλό χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Αποσύρετε τις μπουκιές κοτόπουλου από την σοτέζα, τις τοποθετείτε σε ένα μπολ και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην σοτέζα.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 3-4 λεπτά, να ξεκινήσουν να μαλακώνουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
- Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με τον πελτέ τομάτας και την μαύρη ζάχαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
- Προσθέτετε τις τριμμένες και τις ψιλοκομμένες τομάτες και τις αφήνετε να βράσουν για 9-10 λεπτά.
- Προσθέτετε τις μπουκιές κοτόπουλο μαζί με το πλιγούρι και το ζωμό κοτόπουλο, το αφήνετε να πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και το πλιγούρι και να δέσει η σάλτσα.
- Όταν το κοκκινιστό είναι έτοιμο το αποσύρετε από την φωτιά και σερβίρετε σε βαθιά, ατομικά πιάτα με λίγο ελαιόλαδο από πάνω.
Δείτε επίσης:
- Στιλ και Αυτοπεποίθηση: Το μυστικό για να ξεχωρίζεις κάθε ημέρα
- Από τη μητρότητα στην επαγγελματική ανέλιξη: Οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες της σύγχρονης γυναίκας
- Παίξτε με το χρώμα: Τάσεις στις βαφές μαλλιών που θα σας εντυπωσιάσουν
Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε κι εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!