Εύκολο σπανακόρυζο στη χύτρα ταχύτητας
Στο σημερινό μας άρθρο, θα μοιραστούμε μαζί σας μια εύκολη και νόστιμη συνταγή από τον γνωστό σεφ Άκη Πετρετζίκη. Ανακαλύψτε μαζί μας τον κόσμο των γεύσεων με ένα απλό, αλλά εξαιρετικό σπανακόρυζο στη χύτρα ταχύτητας.
Συστατικά
- 1 κιλό σπανάκι, φρέσκο
- 250 γρ. ρύζι γλασέ
- 1 κρεμμύδι
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 σκ. σκόρδο
- ⅓ ματσάκι άνηθο
- 500 γρ. νερό
- χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
- ελαιόλαδο
- άνηθο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- χυμό λεμονιού
- λεμόνι, σε φέτες
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε μια χύτρα ταχύτητας σε μέτρια φωτιά.
- Χοντροκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στη χύτρα.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε στη χύτρα.
- Λιώνουμε με ένα μαχαίρι το σκόρδο, το ρίχνουμε στη χύτρα και προσθέτουμε το ρύζι.
- Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, ρίχνουμε στη χύτρα μόνο το κάτω μέρος με τα κοτσάνια και κρατάμε τα κλωναράκια στην άκρη για μετά.
- Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
- Ψιλοκόβουμε ή σπάμε το σπανάκι με τα χέρια μας και το ρίχνουμε στη χύτρα.
- Προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο, το νερό, τον χυμό από τα λεμόνια, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
- Κλείνουμε τη χύτρα με το καπάκι της, γυρνάμε τη βαλβίδα στην ένδειξη 2 και περιμένουμε λίγα λεπτά μέχρι να εμφανιστεί η κίτρινη ένδειξη.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα και από τη στιγμή που θα εμφανιστεί η πράσινη ένδειξη, βράζουμε για 10 λεπτά.
- Αποσύρουμε τη χύτρα από τη φωτιά και αποσυμπιέζουμε με προσοχή.
- Ανοίγουμε το καπάκι της χύτρας και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
- Σερβίρουμε με πιπέρι, ελαιόλαδο, άνηθο, χυμό και φέτα λεμονιού.
Δείτε επίσης:
- New haircut: Πώς να επιλέξετε το ιδανικό κούρεμα
- Μαύρα στίγματα: Οι καλύτερες μάσκες για την αντιμετώπισή τους
- Περιποίηση νυχιών: Τα καλύτερα προϊόντα που πρέπει να δοκιμάσετε
Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε κι εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!