Εύκολη Συνταγή για Σπιτικό Παγωτό Βανίλια
Φτιάξτε νόστιμο σπιτικό παγωτό βανίλια με λίγα μόνο υλικά και χωρίς παγωτομηχανή!
Υλικά:
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος (πλήρης)
- 1 φλιτζάνι γάλα πλήρες
- 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- Μια πρέζα αλάτι
Οδηγίες:
- Αναμείξτε τα υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
- Παγώστε το μείγμα: Ρίξτε το μείγμα σε ένα μεταλλικό ή γυάλινο δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη. Καλύψτε το με πλαστική μεμβράνη ή το καπάκι του δοχείου.
- Ανακατέψτε κατά την κατάψυξη: Τοποθετήστε το δοχείο στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες. Μετά τις πρώτες 2 ώρες, βγάλτε το δοχείο και ανακατέψτε το μείγμα με ένα πιρούνι ή έναν αυγοδάρτη. Επαναλάβετε τη διαδικασία αυτή κάθε 30 λεπτά για τις επόμενες 2-3 ώρες. Αυτό θα βοηθήσει να μην σχηματιστούν μεγάλοι κρύσταλλοι πάγου και το παγωτό να γίνει πιο κρεμώδες.
- Σερβίρετε: Μόλις το παγωτό γίνει κρεμώδες και σφιχτό, είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Μπορείτε να προσθέσετε κομμάτια σοκολάτας, σιρόπι σοκολάτας, ή φρούτα για επιπλέον γεύση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Τα Κορυφαία Χρώματα Μαλλιών του Καλοκαιριού
- Καλοκαιρινά Νύχια 2024: Τα Must-Have Μανικιούρ για το Καλοκαίρι
Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε και εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!