Home / Συνταγες / Ψητό φιλέτο ψαριού με ρύζι και λεμονάτη σάλτσα

Ψητό φιλέτο ψαριού με ρύζι και λεμονάτη σάλτσα

psito-fileto-psariou-me-ruzi-kai-lemonati-saltsa

Αν θες ένα πιάτο ελαφρύ, γευστικό και πλούσιο σε πρωτεΐνη, δοκίμασε αυτή τη συνταγή που συνδυάζει φιλέτο ψαριού στο φούρνο με αρωματικό ρύζι και λεμονάτη σάλτσα. Είναι ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να τρώνε υγιεινά χωρίς να θυσιάζουν τη νοστιμιά.

Υλικά για 2 άτομα:

  • 2 φιλέτα λευκού ψαριού (π.χ. πέρκα, γλώσσα ή μπακαλιάρο)

  • 1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι

  • 1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

  • Μαϊντανός, αλάτι, πιπέρι

psito-fileto-psariou-me-ruzi-kai-lemonati-saltsa

Εκτέλεση:
1️⃣ Ψήσε τα φιλέτα με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού για 20’ στους 180°C.
2️⃣ Στο μεταξύ, βράσε το ρύζι και ανακάτεψέ το με λίγο ξύσμα λεμονιού και μαϊντανό.
3️⃣ Σέρβιρε το ψάρι πάνω στο ρύζι και ρίξε από πάνω μια κουταλιά από τη σάλτσα του ταψιού.

Απλό, μυρωδάτο και ιδανικό για καθημερινό ή light δείπνο!

Ετικέτα:

Αφήστε μια απάντηση