Σαλάτα με κοτόπουλο, φλοίδες γραβιέρας και dressing πράσινο μήλο
Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου μας προτείνει μια νόστιμη σαλάτα με κοτόπουλο, γραβιέρα και dressing από πράσινο μήλο. Η συνταγή του είναι απλή, φρέσκια και ιδανική για ένα γευστικό και υγιεινό γεύμα. Ανακαλύψτε την ευχάριστη γεύση αυτού του πιάτου, που συνδυάζει την ευκολία με τον χαρακτήρα ενός επαγγελματία σεφ.
Υλικά
Για 2 άτομα
- 1 συσκευασία κλασική πράσινη σαλάτα
- 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 20 τοματίνια
- 150 γραμμάρια καλαμπόκι
- 80 γραμμάρια γραβιέρα σε φλοίδες
Για το dressing μήλου:
- 80 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 30 γραμμάρια λευκή κρέμα βαλσαμικού
- 10 γραμμάρια λευκό ξύδι
- 1 κουταλιά μέλι
- 1 πράσινο μήλο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε φιλετάκια και τα τοματίνια σε τέταρτα.
- Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
- Περιχύνετε τα φιλετάκια κοτόπουλο με το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά. Σοτάρετε τα φιλετάκια κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το αποσύρετε από το τηγάνι.
- Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, την λευκή κρέμα βαλσαμικού, το λευκό ξύδι, το μέλι, το πράσινο μήλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
- Τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ την κλασική σαλάτα, τα τοματίνια, το καλαμπόκι και το κοτόπουλο, περιχύνετε με το dressing πράσινο μήλο, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε με τις φλοίδες γραβιέρας από πάνω.
Διαβάστε επίσης:
- Καφέ κραγιόν: Πως να διαλέξεις το ιδανικό για το χειμώνα που έρχεται!
- Μαλλιά 2024: Το anti-trend bob είναι το κούρεμα έκπληξη για τη νέα χρονιά!
- Σίσσυ Χρηστίδου: Αποκάλυψε με ποιον τρόπο έχασε όλα τα περιττά κιλά!
Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε και εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!
πηγή: AlexandrosPapandreou