Σάββατο, 15 Μαρτίου, 2025
21.3 C
Athens

HOT LINKS:  .: BODY    .: FACE     .: HAIR     .: NAILS     .: BEAUTY CORNER 

Σάββατο, 15 Μαρτίου, 2025
- Advertisement -spot_img

Χταπόδι γιουβέτσι με τοματίνια, κάπαρη και ελιές

Χταπόδι γιουβέτσι με τοματίνια, κάπαρη και ελιές

Στο παρακάτω άρθρο θα σας παρουσιάσουμε μια γευστική συνταγή του Γιάννη Λουκάκου, με τίτλο “Χταπόδι γιουβέτσι με τοματίνια, κάπαρη και ελιές”.

Ακολουθήστε αυτήν την απλή αλλά εκλεπτυσμένη συνταγή για να δημιουργήσετε ένα φαγητό που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα σας ταξιδέψει στη γαστρονομική απόλαυση.

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό χταπόδι, κομμένο σε μερίδες
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. πιπεριά κόκκινη, σε μικρά καρέ
  • 10 γρ. πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 5 γρ. σκόρδο, σε φέτες
  • 300 γρ. ντοματίνια, σε χοντρές ροδέλες
  • 600 γρ. νερό
  • 250 γρ. κριθαράκι
  • 20 γρ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη, κομμένη
  • 20 γρ. ελιές καλαμών, σε φιλέτα
  • 10 γρ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά, αλατίζουμε και το μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά, για 2-3 λεπτά περίπου.
  2. Προσθέτουμε την τσίλι πιπεριά, το σκόρδο και μόλις μυρίσει το σκόρδο προσθέτουμε τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε για ακόμα 2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το χταπόδι, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  4. Αφαιρούμε το χταπόδι από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
  5. Δυναμώνουμε την ένταση της φωτιάς στο μέγιστο και προσθέτουμε το νερό. Μόλις το νερό έρθει σε βρασμό, προσθέτουμε το κριθαράκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο ώστε το φαγητό να σιγοβράζει και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι το κριθαράκι να μαλακώσει, για 15-20 λεπτά περίπου.
  6. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, επαναφέρουμε το χταπόδι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ραντίζουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι εάν χρειάζεται και σερβίρουμε.

 

 

 

 

 

Δείτε επίσης:

 

Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε κι εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!

 

 

πηγή: YiannisLucacos

 
- Advertisement -spot_img

Σχετικές αναρτήσεις

Συνταγή για Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο

Συνταγή για Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο   Αυτή η συνταγή για κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο είναι ιδανική για ένα εύκολο και γευστικό γεύμα που...

Εύκολη Συνταγή για Πεντανόστιμη Μακαρονόπιτα

Εύκολη Συνταγή για Πεντανόστιμη Μακαρονόπιτα Η μακαρονόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Αυτή η συνταγή είναι απλή, γρήγορη, και το...
- Advertisement -spot_img

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Αναρτήσεις