Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024
30.5 C
Athens

HOT LINKS:  .: BODY    .: FACE     .: HAIR     .: NAILS     .: BEAUTY CORNER 

Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024
- Advertisement -spot_img

Χορτόπιτα με παραδοσιακό φύλλο, τυρί κρέμα και μυρωδικά

Η χορτόπιτα είναι μία από τις πιο αγαπημένες συνταγές της Ελληνικής κουζίνας. Αυτή η παραδοσιακή συνταγή είναι δημοφιλής για την απλότητα της και τη γεύση της. Η σημαντικότερη συνιστώσα της χορτόπιτας είναι το φύλλο που χρησιμοποιείται. Στη συνέχεια, γεμίζεται με μια λαχταριστή μίξη από τυρί κρέμα και μυρωδικά. Στο σημερινό μας άρθρο, ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου μοιράζεται μαζί μας τη δική του εκδοχή της χορτόπιτας με παραδοσιακό φύλλο, τυρί κρέμα και μυρωδικά, για να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε μια λαχταριστή παραδοσιακή συνταγή στο σπίτι μας.

Υλικά

Για 4 άτομα
  • 6 παραδοσιακά λεπτά φύλλα
  • Βούτυρο Lurpak λιωμένο για τα φύλλα
    Για την γέμιση:
  • 1 κιλό σπανάκι
  • ½ κιλό βλίτα
  • ½ κιλό αντίδια
  • ½ κιλό σέσκουλα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 κουταλιές βούτυρο Lurpak
  • 300 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 2 αυγά
  • ½ ματσάκι μυρώνι ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι καυκαλήθρα ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  • Καθαρίζετε και πλένετε καλά το σπανάκι , τα βλίτα, τα αντίδια και τα σέσκουλα και τα βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
  • Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνετε, τα κρυώνετε με τρεχούμενο νερό και με το χέρι σας τα πιέζετε έτσι ώστε να στραγγίσουν όλα τα νερά.
  • Σε ένα ξύλο κοπής χοντροκόβετε τα βρασμένα χορταρικά και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο.
  • Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να μελώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Προσθέτετε τα σοταρισμένα λαχανικά στο μπολ με τα βρασμένα χορταρικά μαζί με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  • Αλείφετε με το λιωμένο βούτυρο ένα στρογγυλό, αντικολλητικό ταψί και τοποθετείτε 3 φύλλα, βουτυρώνοντας καλά το κάθε ένα ξεχωριστά.
  • Απλώνετε ομοιόμορφα το μείγμα της χορτόπιτας σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και τοποθετείτε διάσπαρτες, μικρές κουταλιές φρέσκο τυρί κρέμα σε όλη την επιφάνεια της γέμισης.
  • Σκεπάζετε την χορτόπιτα με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας, και αυτά, καλά το κάθε ένα ξεχωριστά.
  • Γυρνάτε προς τα μέσα τα κομμάτια που περισσεύουν δημιουργώντας μια μπορντούρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40-45 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να πάρει ωραίο χρώμα το φύλλο.

 

 

Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε κι εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!

 

 

- Advertisement -spot_img

Σχετικές αναρτήσεις

Εύκολος κορμός σοκολάτας

Εύκολος κορμός σοκολάτας Το πιο δροσερό, καλοκαιρινό και λαχταριστό γλυκό μπορεί να είναι έτοιμο σε λίγα μόλις λεπτά! Εύκολος κορμός σοκολάτας για να ξετρελάνει μικρούς και...

Εύκολη Συνταγή για Σπιτικό Παγωτό Βανίλια

Εύκολη Συνταγή για Σπιτικό Παγωτό Βανίλια Φτιάξτε νόστιμο σπιτικό παγωτό βανίλια με λίγα μόνο υλικά και χωρίς παγωτομηχανή! Υλικά: 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος (πλήρης) 1 φλιτζάνι...
- Advertisement -spot_img

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Αναρτήσεις