Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024
30.5 C
Athens

HOT LINKS:  .: BODY    .: FACE     .: HAIR     .: NAILS     .: BEAUTY CORNER 

Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024
- Advertisement -spot_img

Χοιρινό με πράσο

Χοιρινό με πράσο

Αυτή η συνταγή συνδυάζει την γεύση του χοιρινού με τη φρεσκάδα και την πλούσια υφή του πράσου, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό πιάτο για τους λάτρεις της καλής κουζίνας. Ακολουθώντας τις αναλυτικές οδηγίες του Αλέξανδρου Παπανδρέου, θα μπορέσετε να εντυπωσιάσετε τους φίλους και την οικογένειά σας με αυτήν την εξαιρετική συνταγή. Ετοιμαστείτε για μια απόλαυση γεύσεων που θα σας ταξιδέψει σε νέες γαστρονομικές εμπειρίες.

Υλικά
Για 4 άτομα
  • 1 κιλό σπάλα χοιρινή
  • 1 κιλό πράσο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 250 ml λευκό κρασί
  • 600 ml ζωμό κοτόπουλο
  • 1 κουταλιά θυμάρι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το πράσο σε κομμάτια μήκους 4-5 εκ. και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  2. Στο ίδιο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την χοιρινή σπάλα σε μπουκιές.
  3. Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  4. Θωρακίζετε τα κομμάτια του χοιρινού καλά από όλες τις πλευρές, να πάρουν καλό χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  5. Όταν το χοιρινό είναι έτοιμο το αποσύρετε από την κατσαρόλα και προσθέτετε το βούτυρο.
  6. Σοτάρετε το πράσο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  7. Προσθέτετε τα κομμάτια του χοιρινού, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε το αλεύρι.
  8. Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλου.
  9. Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 45-50 λεπτά.
  10. Όταν χοιρινό είναι έτοιμο και η σάλτσα έχει δέσει, προσθέτετε το ψιλοκομμένο θυμάρι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά, αποσύρετε από την φωτιά και σερβίρετε.

 

 

 

Δείτε επίσης:

 

 

Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε κι εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!

 

πηγή: AlexandrosPapandreou

 

- Advertisement -spot_img

Σχετικές αναρτήσεις

Εύκολος κορμός σοκολάτας

Εύκολος κορμός σοκολάτας Το πιο δροσερό, καλοκαιρινό και λαχταριστό γλυκό μπορεί να είναι έτοιμο σε λίγα μόλις λεπτά! Εύκολος κορμός σοκολάτας για να ξετρελάνει μικρούς και...

Εύκολη Συνταγή για Σπιτικό Παγωτό Βανίλια

Εύκολη Συνταγή για Σπιτικό Παγωτό Βανίλια Φτιάξτε νόστιμο σπιτικό παγωτό βανίλια με λίγα μόνο υλικά και χωρίς παγωτομηχανή! Υλικά: 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος (πλήρης) 1 φλιτζάνι...
- Advertisement -spot_img

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Αναρτήσεις