Ο Άκης Πετρετζίκης μας έχει την πιο νόστιμη συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες! Το πιο εύκολο, γρήγορο και λαχταριστό φαγητό για να απολαύσεις με την οικογένεια, τους φίλους ή το σύντροφο σου!
Δες πως να το φτιάξεις:
Υλικά
- 400 γρ. πατάτες baby
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πιπεριά τσίλι, χωρίς σπόρια, κομμένη σε ροδέλες
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
- 1/2 ματσάκι κόλιανδρο, μόνο τα φύλλα
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες, μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι για περίπου 20 λεπτά.
- Τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα, τις αφήνουμε να στραγγίξουν, και όταν κρυώσουν, τις κόβουμε στη μέση.
- Βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και, αφού αλατοπιπερώσουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου, τα σοτάρουμε για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν.
- Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε μέσα σε ένα μπολ σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
- Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά χωρίς να το καθαρίσουμε.
- Ρίχνουμε την πιπεριά τσίλι μαζί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πατάτες για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και αφαιρούμε τις πατάτες από το τηγάνι.
- Παράλληλα, βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε καλά, μέχρι να γίνουν μια πάστα.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τις πατάτες και τη σάλτσα τσιμιτσούρι.