Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024
33.4 C
Athens

HOT LINKS:  .: BODY    .: FACE     .: HAIR     .: NAILS     .: BEAUTY CORNER 

Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024
- Advertisement -spot_img

Ταχινόπιτες: Μια Παραδοσιακή Γλυκιά Απόλαυση

Ταχινόπιτες: Μια Παραδοσιακή Γλυκιά Απόλαυση

Οι ταχινόπιτες αποτελούν ένα παραδοσιακό και αγαπημένο γλυκό που προέρχεται από την ελληνική κουζίνα. Αυτές οι στριφτές πίτες με γέμιση ταχίνι και κανέλα συνδυάζουν την πλούσια γεύση και την θρεπτική αξία του ταχινιού με την γλυκύτητα της ζάχαρης και το άρωμα των μπαχαρικών, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία σε κάθε μπουκιά. Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες για να φτιάξετε 8 λαχταριστές ταχινόπιτες στο σπίτι σας.


Υλικά

Για 8 ταχινόπιτες

Για τη ζύμη:

  • 550 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 280 γραμμάρια χλιαρό νερό
  • 50 γραμμάρια ηλιέλαιο
  • 5 γραμμάρια αλάτι
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1 κουταλάκι μαστίχα
  • 1 κουταλάκι μαχλέπι
  • 10 γραμμάρια ξηρή μαγιά

Για τη γέμιση:

  • 400 γραμμάρια ταχίνι
  • 350 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 γραμμάρια κανέλα

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία της ζύμης:
    • Στον κάδο ενός μίξερ, τοποθετούμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με το αλάτι, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη μαστίχα, το μαχλέπι και τη ξηρή μαγιά.
    • Ξεκινάμε το ζύμωμα, με τον γάντζο, σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτοντας σιγά-σιγά το χλιαρό νερό.
    • Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά και σχηματιστεί μία ζύμη, την αποσύρουμε από τον κάδο, την τοποθετούμε στον πάγκο της κουζίνας και την ζυμώνουμε άλλο λίγο με τα χέρια μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη που να κολλάει ελάχιστα στα χέρια.
    • Κόβουμε τη ζύμη σε 8 κομμάτια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 25-30 λεπτά, καλά σκεπασμένα.
  2. Προετοιμασία της γέμισης:
    • Σε ένα μπολ, τοποθετούμε τα υλικά για τη γέμιση: το ταχίνι, τη ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά και χωρίζουμε τη γέμιση σε 8 ίσα μέρη.
  3. Συναρμολόγηση:
    • Σε καλά αλευρωμένο πάγκο, ανοίγουμε τα ζυμαράκια με τη βοήθεια ενός πλάστη σε λεπτά, ορθογώνια, μακρόστενα φύλλα.
    • Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου το μείγμα με το ταχίνι, αφήνοντας περιμετρικά ένα κενό περίπου ενός δαχτύλου.
    • Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό, την κλείνουμε καλά στην ένωση, πιάνουμε τις δύο άκρες, στρίβουμε το ζυμάρι σαν καραμέλα και τυλίγουμε κυκλικά το μακρόστενο ζυμάρι, δημιουργώντας ένα στριφτάρι.
    • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα ζυμαράκια και τα τοποθετούμε σε ένα ρηχό ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  4. Ψήσιμο:
    • Αφήνουμε τις ταχινόπιτες να ξεκουραστούν για άλλα 10-15 λεπτά.
    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 20-25 λεπτά.

 

πηγή: Alexandros Papandreou

- Advertisement -spot_img

Σχετικές αναρτήσεις

Εύκολος κορμός σοκολάτας

Εύκολος κορμός σοκολάτας Το πιο δροσερό, καλοκαιρινό και λαχταριστό γλυκό μπορεί να είναι έτοιμο σε λίγα μόλις λεπτά! Εύκολος κορμός σοκολάτας για να ξετρελάνει μικρούς και...

Εύκολη Συνταγή για Σπιτικό Παγωτό Βανίλια

Εύκολη Συνταγή για Σπιτικό Παγωτό Βανίλια Φτιάξτε νόστιμο σπιτικό παγωτό βανίλια με λίγα μόνο υλικά και χωρίς παγωτομηχανή! Υλικά: 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος (πλήρης) 1 φλιτζάνι...
- Advertisement -spot_img

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Αναρτήσεις