Ταλιατέλες βουτύρου «Αλφρέντο»
Με λίγα αλλά ποιοτικά υλικά και μεράκι, μπορούμε να απολαύσουμε αυτήν την παραδοσιακή ιταλική γεύση που ξεπερνά κάθε προσδοκία. Ακολουθήστε τη συνταγή του Γιάννη Λουκάκου και ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση των ταλιατέλες “Αλφρέντο”.
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. ταλιατέλες
- 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο στο λεπτό του τρίφτη
- 150 γρ. Κασέρι, τριμμένο στο λεπτό του τρίφτη
- 15 γρ. σκόρδο μαγειρεμένο στο ελαιόλαδο, πολτοποιημένο
- 200 γρ. νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
- πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
- αλάτι
Για το μαγειρεμένο σκόρδο
- 20 γρ. σκόρδο σκελίδες, καθαρισμένες
- 200 γρ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και κρατάμε 200γρ. από το νερό που έβρασαν.
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το νερό των ζυμαρικών, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει πλήρως.
Προσθέτουμε το μαγειρεμένο σκόρδο, αλατίζουμε, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα και να έχουμε ένα χυλωμένο αποτέλεσμα.
Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 100 γρ. κεφαλοτύρι, 100 γρ. κασέρι και ανακατεύουμε με μία τσιμπίδα ώστε να ομογενοποιηθούν.
Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε σε πιάτα. Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
*Tips: Αν η σάλτσα πήξει αρκετά με την προσθήκη των τυριών μπορούμε να αραιώσουμε με λίγο επιπλέον νερό ζυμαρικών.
Για το μαγειρεμένο σκόρδο
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο.
Μαγειρεύουμε το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει πλήρως και να αποκτήσει σκούρο καστανό χρώμα.
Αφαιρούμε το σκόρδο από το λάδι, το αφήνουμε να κρυώσει και το λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Δείτε επίσης:
- Sleepover: Ιδέες για ένα αξέχαστο party με την παρέα
- Δημητριακά: Το ιδανικό γεύμα για μια μέρα γεμάτη ενέργεια
- Jennifer Lopez: Έκανε ανταύγειες και τόλμησε το πιο chic κούρεμα του καλοκαιριού!
Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε κι εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!