Σπαγγέτι με χοιρινή καπνιστή μπριζόλα, μπέικον, κασέρι και τοματίνια μία συνταγή από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου!
Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια σπαγγέτι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
½ κρεμμύδι
250 γραμμάρια χοιρινή καπνιστή μπριζόλα
100 μπέικον καπνιστό
80 ml λευκό κρασί
250 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
250 γραμμάρια τοματίνια
2 κουταλιές φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την χοιρινή καπνιστή μπριζόλα σε κυβάκια, το καπνιστό μπέικον σε μικρά μπαστουνάκια, τα τοματίνια στην μέση και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα σπαγγέτι μέχρι να είναι al dente.
Όση ώρα βράζουν τα ζυμαρικά, τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα κυβάκια χοιρινής καπνιστής μπριζόλας μαζί με το καπνιστό μπέικον για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα και τα ξεκινήσουν τα αφήνουν τα αρώματα τους.
Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά.
Προσθέτετε τα τοματίνια, σβήνετε με το λευκό κρασί και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτετε τα ζυμαρικά, με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν, το μισό τριμμένο κασέρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Όταν η μακαρονάδα είναι έτοιμη, αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, πασπαλίζετε με το θυμάρι και ανακατεύετε μία τελευταία φορά.
Σερβίρετε σε μεγάλα, βαθιά ατομικά πιάτα με το υπόλοιπο κασέρι από πάνω και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σχετικά άρθρα:
- Σπιτικά, τραγανά και νηστίσιμα κριτσίνια!
- Καρμπονάρα από τον Έκτορα Μποτρίνι!
- Πεντανόστιμο νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι!
Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε κι εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!