Σπαγγέτι με τοματίνια, κρέμα βαλσαμικού και φρέσκο βασιλικό
Αυτή η συνταγή συνδυάζει την απλότητα των υλικών με τη γεύση και την ποιότητα των συστατικών. Το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο που είναι ταυτόχρονα απλό και εκλεπτυσμένο. Η γεύση από τα τοματίνια, συνδυασμένη με την ελαφριά γεύση της κρέμας βαλσαμικού και τη φρεσκάδα του βασιλικού, δημιουργεί ένα μοναδικό αποτέλεσμα που θα σας κάνει να το ετοιμάζετε ξανά και ξανά.
Υλικά
Για 2 άτομα
- 300 γραμμάρια σπαγγέτι
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 400 γραμμάρια τοματίνια κομμένα στην μέση
- 3 κουταλιές κρέμα βαλσαμικού με σύκο
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 2 κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα σπαγγέτι μέχρι να είναι al dente.
- Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρουν χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Προσθέτετε τα τοματίνια μαζί με την κρέμα βαλσαμικού με σύκο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να ξεκινήσουν να μαραίνονται ελαφρώς.
- Σουρώνετε τα σπαγγέτι, τα προσθέτετε στο τηγάνι μαζί με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν, το βούτυρο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
- Αποσύρετε την μακαρονάδα από το τηγάνι, σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό και με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.
Σχετικά άρθρα:
- Τοξικές σχέσεις: Πως να τις αναγνωρίσετε και να βγείτε από αυτές.
- Καλοκαιρινές δραστηριότητες που θα κάνουν το καλοκαίρι σου αξέχαστο
- Πόνος περιόδου: Πως να τον αντιμετωπίσετε
Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε κι εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!