Παρασκευή, 14 Μαρτίου, 2025
18.1 C
Athens

HOT LINKS:  .: BODY    .: FACE     .: HAIR     .: NAILS     .: BEAUTY CORNER 

Παρασκευή, 14 Μαρτίου, 2025
- Advertisement -spot_img

Σπαγγέτι Kαρμπονάρα – Αυθεντική Συνταγή

Σπαγγέτι Kαρμπονάρα – Η καρμπονάρα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ιταλικές συνταγές παγκοσμίως, γνωστή για την απλότητα της και την απίστευτη γεύση που προσφέρει. Τα σπαγγέτι με καρμπονάρα αποτελούν ένα αυθεντικό πιάτο που μας ταξιδεύει στην καρδιά της Ιταλίας, και σήμερα θα σας παρουσιάσουμε την πρωτότυπη συνταγή από τον σεφ Πέτρο Συρίγο.

Για τα σπαγγέτι Carbonara θα χρειαστείτε:
  • 300 γρ Σπαγγέτι
  • 100 γρ Guanciale (γκουαντσιάλε)
  • 1 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κρόκους αυγών
  • 2 κ.τ.σ παγωμένο νερό
  • 150 γρ τυρί Πεκορίνο Ιταλικό (Pecorino Romano).
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Αυθεντική καρμπονάρα – Η Συνταγή
  1. Κόβουμε το guanciale σε κύβους.
  2. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό για 5 λεπτά
  3. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.
  4. Σε ένα μπολ xτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το κρύο νερό, το τριμμένο τυρί και το πιπέρι.
    Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, στραγγίξετε και προσθέστε στο τηγάνι με το τραγανό μπέικον.
  5. Στη συνέχεια ανακατέψτε καλά για να καλύψετε τα πάντα. Βγάλτε τη φωτιά. Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς.
  6. Στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα αυγών και τυριών.
  7. Ανακατέψτε για να καλύψετε τα ζυμαρικά και βάλετε το τηγάνι πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που χοχλάζει και συνεχίσετε ανακατεύοντας μέχρι τα αυγά να χυλώσουν και να γλασάρουν καλύπτοντας τα μακαρόνια.
  8. Σερβίρετε τα πασπαλισμένα με τυρί και χοντροαλεσμένο μαύρο πιπέρι
Tips
  • Προσοχή όταν θα ρίξετε το μείγμα αυγών μέσα δεν πρέπει να είναι καυτά τα ζυμαρικά γιατί θα γίνει ομελέτα.
  • Μην παραμελήσετε το στάδιο που βάζουμε το τηγάνι πάνω απ την κατσαρόλα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας, πρέπει να είναι στον ατμό όχι στο μάτι γιατί θα καεί το αυγό.
  • Το ιδανικό αλλαντικό είναι το guanciale, αυθεντικό ιταλικό αλλαντικό από μάγουλα χοιρινού, με αρκετό λίπος που βοηθάνε στο να έχει αυτή την υπέροχη γεύση η καρμπονάρα μας! Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπέικον με λίπος ή πανσέτα χοιρινή σε ανάλογο πάχος, για να μπορεί να “δουλευτεί” στο τηγάνι σας εύκολα!

 

 

Δείτε επίσης:

 

 

Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε κι εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!

 

 

πηγή: petros-syrigos.com

- Advertisement -spot_img

Σχετικές αναρτήσεις

Συνταγή για Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο

Συνταγή για Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο   Αυτή η συνταγή για κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο είναι ιδανική για ένα εύκολο και γευστικό γεύμα που...

Εύκολη Συνταγή για Πεντανόστιμη Μακαρονόπιτα

Εύκολη Συνταγή για Πεντανόστιμη Μακαρονόπιτα Η μακαρονόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Αυτή η συνταγή είναι απλή, γρήγορη, και το...
- Advertisement -spot_img

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Αναρτήσεις