Σούπα Τom Yum: Η ονομασία της σημαίνει «βράσιμο και ανακάτεμα». Είναι μια εύκολη σούπα, πικάντικη και όξινη, που μαγειρεύεται σε όλη την Ταϊλάνδη.
Η βασική της συνταγή έχει λίγα λαχανικά και συνήθως γαρίδες, λόγω της αφθονίας των θαλασσινών στην Ταϊλάνδη, αλλά σηκώνει διάφορες παραλλαγές. Η Nοk μάς έδωσε τη συνταγή με φιλέτο κοτόπουλο. Τα ιδιαίτερα μυρωδικά και αρτύματα τα αναζητάμε σε ασιατικά μπακάλικα και σε ορισμένα «ψαγμένα» μανάβικα, μπαχαράδικα και σούπερ μάρκετ.
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κοτόπουλο σε 700 ml νερό με λίγο αλάτι, για περίπου 10 λεπτά.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε στον ζωμό (να έχουν μείνει περίπου 300 ml υγρό στην κατσαρόλα) το λεμονόχορτο, τα φύλλα καφίρ και το γκαλάνγκαλ, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
- Προσθέτουμε την καυτερή πάστα tom yum, τα μανιτάρια, αλάτι και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε να διαλυθεί η πάστα και προσθέτουμε το γάλα καρύδας και το κοτόπουλο. Επειδή είναι πιθανό το γάλα να αρχίσει να φουσκώνει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συχνά για τα επόμενα 5 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί και το κοτόπουλο.
- Σερβίρουμε αμέσως τη σούπα Τom Yum, καυτή, σε 4 μπολ, γαρνίροντας με τον κόλιανδρο και τα κρεμμυδάκια.
Σχετικά άρθρα:
- Μπιφτέκια κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού-μαγιονέζας
- Πανεύκολο κέικ χωρίς μίξερ!
- Χοιρινός λαιμός ριγανάτος στον φούρνο
Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε και εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!
πηγή: gastronomos