Ρολό κοτόπουλο λεμονάτο γιουβετσάκι
Το κοτόπουλο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κρέατα στην κουζίνα και υπάρχουν πολλοί τρόποι να το μαγειρέψετε. Ένας από αυτούς είναι και το ρολό κοτόπουλο λεμονάτο γιουβετσάκι, ένα πιάτο που μας παρουσιάζει ο Αλέξανδρος Παπανδρέου, ένας από τους πιο γνωστούς σεφ στην Ελλάδα.
Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου μας παρουσιάζει μια συνταγή, που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Είναι μια συνταγή που μπορεί να γίνει εύκολα στο σπίτι και θα ικανοποιήσει την όρεξη όλων.
Υλικά
Για 4 άτομα
- 1 ρολό κοτόπουλο Αγγελάκης
- 500 γραμμάρια κριθαράκι
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 πράσο μόνο το λευκό μέρος
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 200 ml λευκό κρασί
- 900 ml ζωμό κοτόπουλο
- Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- 2-3 κλωναράκια ρίγανη ψιλοκομμένη
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Τοποθετείτε το ρόλο κοτόπουλο σε ένα μεγάλο πυρέξ, το περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο πυρέξ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, πάνω-κάτω αντιστάσεις, για 30-35 λεπτά.
- Όση ώρα ψήνετε το κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και το σκόρδο.
- Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο, το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Προσθέτετε το κριθαράκι μαζί με το βούτυρο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά και σβήνετε με το λευκό κρασί.
- Αποσύρετε στα 35 λεπτά το ρολό κοτόπουλο από τον φούρνο, προσθέτετε το κριθαράκι με τα σοταρισμένα λαχανικά, περιχύνετε με τον ζωμό κοτόπουλου, προσθέτετε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, την ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
- Τοποθετείτε πάλι το πυρέξ στον φούρνο για άλλα 30-35 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το ρολό κοτόπουλο μαζί με το κριθαράκι.
- Όταν το γιουβετσάκι είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τον φούρνο, κόβετε το ρολό κοτόπουλο σε φέτες και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα με λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.
Δείτε επίσης:
- Πώς να βελτιώσεις τη σχέση με τον σύντροφό σου
- Αντηλιακή προστασία: Κίνδυνοι και επιλογή κατάλληλων προϊόντων
- Οι πιο hot τάσεις για τα νύχια
Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε κι εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!
πηγή: AlexandrosPapandreou