Τετάρτη, 26 Μαρτίου, 2025
16.8 C
Athens

HOT LINKS:  .: BODY    .: FACE     .: HAIR     .: NAILS     .: BEAUTY CORNER 

Τετάρτη, 26 Μαρτίου, 2025
- Advertisement -spot_img

Ρολό κοτόπουλο λεμονάτο γιουβετσάκι

Ρολό κοτόπουλο λεμονάτο γιουβετσάκι

Το κοτόπουλο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κρέατα στην κουζίνα και υπάρχουν πολλοί τρόποι να το μαγειρέψετε. Ένας από αυτούς είναι και το ρολό κοτόπουλο λεμονάτο γιουβετσάκι, ένα πιάτο που μας παρουσιάζει ο Αλέξανδρος Παπανδρέου, ένας από τους πιο γνωστούς σεφ στην Ελλάδα.

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου μας παρουσιάζει μια συνταγή, που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Είναι μια συνταγή που μπορεί να γίνει εύκολα στο σπίτι και θα ικανοποιήσει την όρεξη όλων.

Υλικά

Για 4 άτομα
  • 1 ρολό κοτόπουλο Αγγελάκης
  • 500 γραμμάρια κριθαράκι
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 πράσο μόνο το λευκό μέρος
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 900 ml ζωμό κοτόπουλο
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 2-3 κλωναράκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  • Τοποθετείτε το ρόλο κοτόπουλο σε ένα μεγάλο πυρέξ, το περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο πυρέξ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, πάνω-κάτω αντιστάσεις, για 30-35 λεπτά.
  • Όση ώρα ψήνετε το κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και το σκόρδο.
  • Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο, το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Προσθέτετε το κριθαράκι μαζί με το βούτυρο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά και σβήνετε με το λευκό κρασί.
  • Αποσύρετε στα 35 λεπτά το ρολό κοτόπουλο από τον φούρνο, προσθέτετε το κριθαράκι με τα σοταρισμένα λαχανικά, περιχύνετε με τον ζωμό κοτόπουλου, προσθέτετε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, την ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  • Τοποθετείτε πάλι το πυρέξ στον φούρνο για άλλα 30-35 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το ρολό κοτόπουλο μαζί με το κριθαράκι.
  • Όταν το γιουβετσάκι είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τον φούρνο, κόβετε το ρολό κοτόπουλο σε φέτες και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα με λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.

 

Δείτε επίσης:

 

Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε κι εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!

 

- Advertisement -spot_img

Σχετικές αναρτήσεις

Συνταγή για Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο

Συνταγή για Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο   Αυτή η συνταγή για κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο είναι ιδανική για ένα εύκολο και γευστικό γεύμα που...

Εύκολη Συνταγή για Πεντανόστιμη Μακαρονόπιτα

Εύκολη Συνταγή για Πεντανόστιμη Μακαρονόπιτα Η μακαρονόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Αυτή η συνταγή είναι απλή, γρήγορη, και το...
- Advertisement -spot_img

ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Αναρτήσεις