Rigatoni με σπαράγγια, mascarpone, και τραγανό προσούτο
Υλικά
Για 4 άτομα
- 500 γραμμάρια rigatoni Barilla
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 16 σπαράγγια
- 200 γραμμάρια mascarpone
- 150 γραμμάρια παρμεζάνα
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
- 4 φέτες προσούτο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητική χαρτί απλώνετε τις φέτες προσούτο και τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 14-15 λεπτά μέχρι να ξεραθεί και να γίνει τραγανό.
- Καθαρίζετε τα σπαράγγια με ένα peeler και στην συνέχεια τα δένετε ανά 8 με ένα σπάγκο και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό για 6-8 λεπτά. Τα σπαράγγια τα δένουμε έτσι ώστε κατά την διάρκεια του βρασμού να μην σπάνε οι μύτες τους (κορυφές τους).
- Όταν τα σπαράγγια είναι έτοιμα, τα σουρώνετε, τα κρυώνετε με άφθονο, τρεχούμενο νερό και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε 3-4 κομμάτια κατά μήκος και ψιλοκόβετε το μαχαίρι.
- Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα rigatoni μέχρι να είναι al dente.
- Όση ώρα βράζουν τα rigatoni, τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, να ξεκινήσει να μελώνει, προσθέτετε τα σπαράγγια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
- Προσθέτετε λίγο από το νερό των ζυμαρικών στο τηγάνι μαζί με το mascarpone, την παρμεζάνα και το βούτυρο, ανακατεύοντας προσεκτικά να ξεκινήσουν να δημιουργούν μία σάλτσα.
- Προσθέτετε τα rigatoni με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
- Όταν η μακαρονάδα είναι έτοιμη, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, τον μαϊντανό, το σχοινόπρασο και την ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε μία τελευταία φορά.
- Σερβίρετε σε μεγάλα, βαθιά ατομικά πιάτα με το τραγανό προσούτο, χοντροσπασμένο από πάνω.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Κοιλιακοί: Απόκτησε επίπεδη κοιλιά σε 6 λεπτά!
- Banana bread: Το γλυκό ψωμί που θα λατρέψεις!
- Τατουάζ: 3 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν το κάνεις!
Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε και εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!
πηγή: AlexandrosPapandreou