Site icon BEAUTYMAG | Τα πάντα για τον χώρο της ομορφιάς και των καλλυντικών

Ρεβιθοσαλάτα με φέτα

Ρεβιθοσαλάτα με φέτα

Οι ελληνικές γεύσεις αποτελούν απόλαυση για τους λάτρεις της μεσογειακής κουζίνας. Και ποιος καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψουμε μια νόστιμη, δροσερή και υγιεινή σαλάτα από τον διάσημο σεφ Γιάννη Λουκάκο;

Η ρεβιθοσαλάτα με φέτα που μας παρουσιάζει ο Γιάννης Λουκάκος είναι ένα αληθινό αριστούργημα γεύσης και υγείας. Με φρέσκα υλικά όπως τα λαχανικά και το παρθένο ελαιόλαδο, συνδυασμένα με την απαράμιλλη γεύση της φέτας, αυτή η σαλάτα είναι ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα ή συνοδευτικό στο γεύμα σας.

Ακολουθώντας τις οδηγίες του Γιάννη Λουκάκου, μπορείτε να δημιουργήσετε μια απολαυστική σαλάτα που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα σας ταξιδέψει στην ελληνική γαστρονομία.

ΥΛΙΚΑ
Για τη σαλάτα
  • 700 γρ. ρεβίθια μαγειρεμένα
  • 140 γρ. πιπεριές κόκκινες, ψητές, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 140 γρ. ντομάτα λιαστή, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. χυμός λεμόνι
  • 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. φέτα, τριμμένη στο χέρι
  • 20 γρ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 20 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για τα ρεβίθια μαγειρεμένα

  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 70 γρ. καρότο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 5 γρ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες
  •  νερό
  • αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σαλάτα

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε.

Καλό είναι να αφήσουμε τη σαλάτα για λίγες ώρες να μαριναριστεί πριν τη σερβίρουμε. Αν χρειαστεί όμως να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο, φροντίζουμε να την αφήσουμε πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες.

Για τα ρεβίθια μαγειρεμένα

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε αρκετό νερό για 12 ώρες.

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τα μουλιασμένα ρεβίθια, το νερό, τα λαχανικά και φέρνουμε σε βρασμό.

Όταν βράσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι τα ρεβίθια να μαλακώσουν καλά, 1½ με 2 ώρες περίπου.

Αλατίζουμε το ζωμό και δοκιμάζουμε ώστε να είναι εύγευστος και λίγο αλμυρός. Αφήνουμε τα ρεβίθια να κρυώσουν μέσα στο ζωμό τους και έπειτα σουρώνουμε κρατώντας μόνο τα ρεβίθια και αφαιρώντας τα λαχανικά (ο ζωμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλες παρασκευές).

Αφήνουμε τα ρεβίθια να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Διατηρούμε στη συντήρηση.

 

 

 

 

 

Δείτε επίσης:

Δείτε επίσης:

 

Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε κι εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!

Exit mobile version