Pulled pork sandwich
Ο Γιάννης Λουκάκος, ένας εμπνευσμένος chef με πάθος για την καλή γεύση, έχει δημιουργήσει έναν αληθινό θησαυρό γαστρονομίας με το pulled pork sandwich. Αυτό το αμερικανικό κλασικό πιάτο έχει αποκτήσει μια εκπληκτική διάσταση με την υπογραφή του Λουκάκου. Με την επιλογή του τέλειου κομματιού χοιρινού και την αργή, μακράς διάρκειας μαγεία του μαγειρέματος, το αποτέλεσμα είναι ένα πλούσιο και ευωδιαστό σάντουιτς που κόβει την ανάσα. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε τη μαγεία πίσω από τη συνταγή του Γιάννη Λουκάκου για το pulled pork sandwich και θα γευτούμε την αυθεντική απόλαυση που προσφέρει.
ΥΛΙΚΑ
- 2 τεμ. ψωμία burger
- 5 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. coleslaw
- 10 γρ. πίκλα αγγούρι
- 5 γρ. πίκλα κρεμμύδι
- 320 γρ. slow cooked χοιρινό με πορτοκάλι
- 50 γρ. bbq sauce
- 80 γρ. τυρί cheddar, σε φέτες
- πιπέρι μαύρο, φρέσκο, τριμμένο
Για την coleslaw
- 100 γρ. λάχανο άσπρο, λεπτοκομμένο
- 40 γρ. πιπεριά κόκκινη, σε λεπτές λωρίδες
- 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 20 γρ. μουστάρδα Dijon
- 50 γρ. μαγιονέζα
- πίκλα αγγούρι, ψιλοκομμένο10 γρ.
- πίκλα κρεμμύδι, ψιλοκομμένο20 γρ.
- 10 γρ. ζωμό από τις πίκλες
- 3 γρ. μαϊντανός καθαρισμένος, χοντροκομμένος
- 3 γρ. κόλιανδρος καθαρισμένος, χοντροκομμένος
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το πιάτο
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και αλείφουμε τις εσωτερικές πλευρές τους με το βούτυρο. Βάζουμε τα ψωμιά στο τηγάνι με τη βουτυρωμένη πλευρά προς τα κάτω και φρυγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, για περίπου 1 με 2 λεπτά. Αποσύρουμε τα ψωμιά και τα κρατάμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το χοιρινό, την bbq sauce και ανακατεύουμε. Χωρίζουμε σε δύο μπάλες ίσης ποσότητας και τις τοποθετούμε πάνω σε δύο κομμάτια λαδόκολλας. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, τοποθετούμε στο τηγάνι το μείγμα του χοιρινού με τις λαδόκολλες να ακουμπάνε στο τηγάνι και απλώνουμε πάνω τους από δύο φέτες τσένταρ. Καλύπτουμε με καπάκι και αφήνουμε να καραμελώσει το χοιρινό και να λιώσει το τυρί, για περίπου 3 με 4 λεπτά.
Στις βάσεις από τα ψωμάκια τοποθετούμε με τη σειρά την coleslaw και τα δύο είδη πίκλας, Αφαιρούμε το μείγμα με το χοιρινό και το λιωμένο τσένταρ από το τηγάνι και τοποθετούμε πάνω στη coleslow. Τρίβουμε από πάνω λίγο μαύρο πιπέρι και καλύπτουμε με τα καπάκια από τα ψωμάκια.
Για την coleslaw
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.
Tip:
*Προετοιμάστε την coleslaw λίγη ώρα πριν τη σύνθεση του σάντουιτς έτσι ώστε να προλάβει να μαριναριστεί και να βγάλει περισσότερη γεύση.
Δείτε επίσης:
- Ελεύθερος χρόνος: Προτάσεις για χόμπι και αθλήματα
- Εμμηνόπαυση: Πώς να αντιμετωπίσετε τις καινούριες προκλήσεις
- Ταλαιπωρημένα πόδια: Τρόποι για να τα ανακουφίσετε
Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε κι εσύ μέλος της πιο… όμορφης
πηγή: YiannisLucacos