Πατάτες ograten με κρεμμύδι αμύγδαλα και σπανάκι
Οι πατάτες ograten είναι ένα κλασικό φαγητό που απολαμβάνουν πολλοί ανά τον κόσμο. Αλλά ο Αλέξανδρος Παπανδρέου, ένας από τους πιο δημοφιλείς σεφ, έχει πάρει αυτήν την απλή συνταγή και την έχει αναβαθμίσει σε κάτι εκπληκτικό. Με την προσθήκη κρεμμυδιού, αμυγδάλων και σπανακιού, ο σεφ δημιουργεί ένα πιάτο που συνδυάζει γεύσεις και υφές με τον πιο μοναδικό τρόπο.
Υλικά
Για 4 άτομα
- 1 κιλό πατάτες
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές βούτυρο soft
- 500 γραμμάρια κρεμμύδια
- 400 γραμμάρια baby σπανάκι
- 150 γραμμάρια αμύγδαλα
- 2 αυγά
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 100 γραμμάρια γάλα
- 150 γραμμάρια pasta & gratinar
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε ροδέλες και χοντροσπάτε τα αμύγδαλα.
- Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο.
- Σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με τα αμύγδαλα για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι αλλά να μην πάρει ιδιαίτερο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Προσθέτετε το baby σπανάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί και τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Προσθέτετε τις πατάτες μαζί με το pasta & gratinar και ανακατεύετε καλά.
- Σε ένα μπολ τοποθετείτε την κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα, τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα σύρμα τα χτυπάτε καλά.
- Περιχύνετε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος με τις πατάτες και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 45-50 λεπτά.
Δείτε επίσης:
- Beauty Posts: Οι στρατηγικές για το τέλειο click
- Ανακαλύψτε τα μυστικά των αρχαίων παραδόσεων ομορφιάς από την Ανατολή.
- Καλοκαιρινό look: Ανακαλύψτε τα must-have κομμάτια
Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε κι εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!