ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΟΛΟΝΕΖ

  • Προθερμαίνουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και σοτάρουμε καλά για 15΄ ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα με ξύλινη σπάτουλα.
  • Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και ξύνουμε την κατσαρόλα, για να ξεκολλήσουμε τυχόν κομμάτια κιμά που έχουν κολλήσει.
  • Αφήνουμε το κρασί να πάρει βράση και προσθέτουμε τα κομμένα ντοματίνια.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε τη μπολονέζ για 45΄ με 50΄(σκεπασμένη για καπάκι), ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην “πιάσει”.
  • Στα τελευταία 10΄αφαιρούμε το καπάκι, για να δέσει η σάλτσα.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φύλλα από το φρέσκο θυμάρι, το βούτυρο.
  • Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
  • Γεμίζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα κατά τα 2/3 με νερό, αλατίζουμε καλά και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά, σκεπασμένη με καπάκι.
  • Μόλις βράσει το νερό,ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10΄.
  • Σουρώνουμε, αναμειγνύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και σερβίρουμε με την τριμμένη μυζήθρα.