• Σε μία κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο μαγειρέματος της συσκευασίας.
• Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
• Προσθέτουμε τις μπουκιές κοτόπουλου και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.
• Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη.
• Προσθέτουμε στο τηγάνι το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
• Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
• Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε 2 κ.σ. από το νερό που βράζουμε τα ζυμαρικά και τον κρόκο Κοζάνης και ανακατεύουμε.
• Αδειάζουμε το νερό με τον κρόκο Κοζάνης στο τηγάνι, προσθέτουμε ψιλοκομμένη τη φρέσκια ρίγανη και ανακατεύουμε.
• Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και σουρώνουμε τα ζυμαρικά.
• Με μία τσιμπίδα μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 1 λεπτό, να δέσει η σάλτσα.
• Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και τα φύλλα φρέσκου βασιλικού.
Σχετικά άρθρα:
- Ρύζι τηγανιτό με λαχανικά και λουκάνικο
- Γιουβέτσι με μοσχαράκι και risoni οσπρίων
- Μπριζόλα τόμαχοκ με πατάτες baby
Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε και εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!