Τετάρτη, 30 Απριλίου, 2025
15.4 C
Athens

HOT LINKS:  .: BODY    .: FACE     .: HAIR     .: NAILS     .: BEAUTY CORNER 

Τετάρτη, 30 Απριλίου, 2025
- Advertisement -spot_img

Παπαρδέλες με κοτόπουλο, μανιτάρια και κρόκο Κοζάνης

Παπαρδέλες με κοτόπουλο, μανιτάρια και κρόκο Κοζάνης από τον αγαπημένο μας Σταύρο Βαρθαλίτη!
Υλικά
250 γρ. Ζυμαρικά παπαρδέλες
300 γρ. Κοτόπουλο φιλέτο (στήθος ή μπούτι)
50 γρ. Ελαιόλαδο
8 Μανιτάρια λευκά
1 Ξερό κρεμμύδι
1 Σκελίδα σκόρδο
60 γρ. Κρασί λευκό
150 γρ. Ζωμό λαχανικών
200 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κ.γλ. Κρόκο Κοζάνης
2 Κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
80 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
8 Φύλλα φρέσκο βασιλικό
Εκτέλεση
• Σε ένα ξύλο κοπής, κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές, φορώντας γάντια.

• Σε μία κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο μαγειρέματος της συσκευασίας.
• Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
• Προσθέτουμε τις μπουκιές κοτόπουλου και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.
• Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη.
• Προσθέτουμε στο τηγάνι το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
• Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
• Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε 2 κ.σ. από το νερό που βράζουμε τα ζυμαρικά και τον κρόκο Κοζάνης και ανακατεύουμε.
• Αδειάζουμε το νερό με τον κρόκο Κοζάνης στο τηγάνι, προσθέτουμε ψιλοκομμένη τη φρέσκια ρίγανη και ανακατεύουμε.
• Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και σουρώνουμε τα ζυμαρικά.
• Με μία τσιμπίδα μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 1 λεπτό, να δέσει η σάλτσα.
• Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και τα φύλλα φρέσκου βασιλικού.

 

 

Σχετικά άρθρα:

 

 

Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε και εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!

- Advertisement -spot_img

Σχετικές αναρτήσεις

Συνταγή για Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο

Συνταγή για Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο   Αυτή η συνταγή για κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο είναι ιδανική για ένα εύκολο και γευστικό γεύμα που...

Εύκολη Συνταγή για Πεντανόστιμη Μακαρονόπιτα

Εύκολη Συνταγή για Πεντανόστιμη Μακαρονόπιτα Η μακαρονόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Αυτή η συνταγή είναι απλή, γρήγορη, και το...
- Advertisement -spot_img

ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Αναρτήσεις