Συστατικά
Για τον πουρέ σελινόριζας
- 1 κιλό σελινόριζα
 - 400 γρ. γάλα
 - 400 γρ. νερό
 - 4-5 κλ. θυμάρι
 - 150 γρ. βούτυρο, παγωμένο
 - αλάτι
 - πιπέρι
 - 40 γρ. μέλι
 - χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
 
Για τις πανσέτες
- 800 γρ. πανσέτα, χωρίς κόκαλο
 - 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
 
Για την bbq ούζου
- 1 κρεμμύδι
 - 2 σκ. σκόρδο
 - 4 κ.σ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
 - 4 κ.σ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
 - 100 γρ. ούζο
 - 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
 - 200 γρ. σπιτική κέτσαπ
 - 1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
 - 1 κ.σ. δεντρολίβανο
 - 1 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου σε βαζάκι
 
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τον πουρέ
- Αφαιρούμε περιμετρικά τη φλούδα από τη σελινόριζα. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
 - Προσθέτουμε τη γάλα, το νερό, αλάτι και το θυμάρι. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά.
 - Αφαιρούμε το θυμάρι, σουρώνουμε και όσο είναι ακόμα καυτή τη μεταφέρουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε σε δόσεις το παγωμένο βούτυρο.
 - Συνεχίζουμε να χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει το μείγμα και να γίνει λείος πουρές.
 - Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το μέλι, τον χυμό από το λεμόνι και χτυπάμε 1-2 λεπτά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
 - Αφήνουμε στην άκρη.
 
Για τις πανσέτες
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
 - Προσθέτουμε τις πανσέτες και αφήνουμε 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα. Γυρνάμε από τη άλλη πλευρά και ψήνουμε για επιπλέον 2-3 λεπτά.
 - Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
 
Για τη bbq ούζου
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
 - Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
 - Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τη μαύρη μαλακή ζάχαρη και ανακατεύουμε.
 - Μόλις αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη σβήνουμε με το ξίδι, το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τον πελτέ, την κέτσαπ, την πάπρικα, το δεντρολίβανο ψιλοκομμένο, τον ζωμό και ανακατεύουμε.
 - Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά, βάζουμε μέσα τις πανσέτες και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά για να δέσει η σάλτσα.
 - Μεταφέρουμε τις πανσέτες σε ταψί με σχάρα και απλώνουμε όλη τη σάλτσα. Ψήνουμε για 15 λεπτά.
 - Σερβίρουμε με τον πουρέ και το θυμάρι.
 





