Δευτέρα, 17 Μαρτίου, 2025
17.8 C
Athens

HOT LINKS:  .: BODY    .: FACE     .: HAIR     .: NAILS     .: BEAUTY CORNER 

Δευτέρα, 17 Μαρτίου, 2025

Πανσέτα με σάλτσα bbq και ούζο από τον Άκη πετρετζίκη

Συστατικά

Για τον πουρέ σελινόριζας

  • 1 κιλό σελινόριζα
  • 400 γρ. γάλα
  • 400 γρ. νερό
  • 4-5 κλ. θυμάρι
  • 150 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 40 γρ. μέλι
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

Για τις πανσέτες

  • 800 γρ. πανσέτα, χωρίς κόκαλο
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για την bbq ούζου

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 4 κ.σ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
  • 4 κ.σ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
  • 100 γρ. ούζο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 200 γρ. σπιτική κέτσαπ
  • 1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου σε βαζάκι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τον πουρέ

  • Αφαιρούμε περιμετρικά τη φλούδα από τη σελινόριζα. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε τη γάλα, το νερό, αλάτι και το θυμάρι. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το θυμάρι, σουρώνουμε και όσο είναι ακόμα καυτή τη μεταφέρουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε σε δόσεις το παγωμένο βούτυρο.
  • Συνεχίζουμε να χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει το μείγμα και να γίνει λείος πουρές.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το μέλι, τον χυμό από το λεμόνι και χτυπάμε 1-2 λεπτά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Αφήνουμε στην άκρη.

Για τις πανσέτες

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε τις πανσέτες και αφήνουμε 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα. Γυρνάμε από τη άλλη πλευρά και ψήνουμε για επιπλέον 2-3 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη bbq ούζου

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τη μαύρη μαλακή ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Μόλις αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη σβήνουμε με το ξίδι, το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τον πελτέ, την κέτσαπ, την πάπρικα, το δεντρολίβανο ψιλοκομμένο, τον ζωμό και ανακατεύουμε.
  • Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά, βάζουμε μέσα τις πανσέτες και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά για να δέσει η σάλτσα.
  • Μεταφέρουμε τις πανσέτες σε ταψί με σχάρα και απλώνουμε όλη τη σάλτσα. Ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με τον πουρέ και το θυμάρι.
- Advertisement -spot_img

Σχετικές αναρτήσεις

Συνταγή για Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο

Συνταγή για Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο   Αυτή η συνταγή για κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο είναι ιδανική για ένα εύκολο και γευστικό γεύμα που...

Εύκολη Συνταγή για Πεντανόστιμη Μακαρονόπιτα

Εύκολη Συνταγή για Πεντανόστιμη Μακαρονόπιτα Η μακαρονόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Αυτή η συνταγή είναι απλή, γρήγορη, και το...
- Advertisement -spot_img

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Αναρτήσεις