Home / Συνταγες / Πανεύκολη Ρώσικη σαλάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Πανεύκολη Ρώσικη σαλάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

Για τη μαγιονέζα 

  • 1 κρόκο, από μεσαίο αβγό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 220 γρ. ηλιέλαιο

Για τη ρώσικη

  • 250 γρ. σπιτική μαγιονέζα
  • 100 γρ. αρακά, βρασμένο
  • 50 γρ. αγγουράκι τουρσί
  • 1 κ.σ. κάππαρη
  • 4 αβγά, βρασμένα
  • 500 γρ. πατάτες, βρασμένες
  • 4 καρότα, βρασμένα
  • 150 γρ. ζαμπόν
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • ψωμί, φρυγανισμένο
  • ρίγανη, φρέσκια
Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη μαγιονέζα

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον κρόκο, τη μουστάρδα, το ξίδι, τον χυμό από το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
  • Καθώς ανακατεύουμε, ρίχνουμε πολύ σιγά (σαν κορδόνι) το ελαιόλαδο κι έπειτα το ηλιέλαιο. (Το λάδι μπορεί να έχει μια συνεχή ροή σαν λεπτή γραμμή πάχους 2-3 περίπου χιλιοστών).

Για τη ρώσικη

  • Στο μπολ με τη μαγιονέζα βάζουμε τον αρακά.
  • Ψιλοκόβουμε το αγγουράκι τουρσί, την κάππαρη, τα αυγά, τις πατάτες και τα βάζουμε στο μπολ.
  • Κόβουμε τα καρότα και το ζαμπόν σε κυβάκια και τα βάζουμε στο μπολ.
  • Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο μπολ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε σε φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκια ρίγανη.
Ετικέτα:

Αφήστε μια απάντηση