Home / Συνταγες / Μπριζόλα τόμαχοκ με πατάτες baby

Μπριζόλα τόμαχοκ με πατάτες baby

mprizola-tomahawk-me-patates-baby

Μπριζόλα τόμαχοκ με πατάτες baby: Ο διάσημος σεφ Άκης Πετρετζίκης για ακόμα μία φορά μας δείχνει πως να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα τις πιο νόστιμες συνταγές!

Συστατικά

800 γρ. μπριζόλες μοσχαρίσιες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
2 κλ. δεντρολίβανο
θυμάρι
1 σκ. σκόρδο
50 γρ. βούτυρο
400 γρ. πατάτες baby, βρασμένες

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο Cστον αέρα.

Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Απλώνουμε στην μπριζόλα αλάτι και τη βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Ψήνουμε για 2 λεπτά να πάρει χρώμα από τη μια πλευρά.
Γυρνάμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε επιπλέον 2 λεπτά να πάρει χρώμα. Βάζουμε το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο, το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω στη μπριζόλα μας με ένα κουτάλι. Ακολουθούμε τη διαδικασία για 1-2 λεπτά.
Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε το λιωμένο βούτυρο μέσα στο τηγάνι.
Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε τις πατάτες σπασμένες.
Σοτάρουμε 1-2 λεπτά να απορροφήσουν το βούτυρο και μεταφέρουμε στο ταψί με την μπριζόλα.
Ψήνουμε 7-8 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε 5 λεπτά να ξεκουραστεί η μπριζόλα.
Σερβίρουμε με ρίγανη.
Σχετικά άρθρα:

 

 

Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε και εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!

Ετικέτα:

Αφήστε μια απάντηση