Μπιφτέκια κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού-μαγιονέζας
Πεντανόστιμα, αφράτα, ζουμερά μπιφτέκια κοτόπουλου με μια σάλτσα που δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί!
Δοκίμασε τα και θα με θυμηθείς…
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό κιμά περίπου από 2 στήθη κοτόπουλου (ζητάτε απ’ το χασάπη να σας τα κόψει)
- 1-2 πράσινες πιπεριές
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ή δύο μικρά
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2/3 φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά
- 1 καλή χούφτα φρέσκος μαϊντανός
- αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο ή κάππαρη ξαρμυρισμένη (όσο θέλετε, προαιρετικά)
- 1 κουταλάκι ξηρό μυρωδικό της αρεσκείας σας (κρεμμύδι, βασιλικό, θυμάρι, δυόσμος κ.λπ.)
- 1/2 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Ρίχνετε στο μπλέντερ ή το μούλτι το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιείτε όλα μαζί. Ανακατεύετε το μείγμα κρεμμυδιού-μυρωδικών με τον κιμά κοτόπουλου, προσθέτετε τη φρυγανιά, τα αυγά και αλατοπίπερο και ζυμώνετε το μείγμα πολύ καλά.
- Πλάθετε το μείγμα σε μεγάλα μπιφτέκια ή κεφτέδες. Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί του φούρνου και ψήνετε τα μπιφτέκια στο γκριλ για 22′-24′ στους 180°-200° C, μέχρι να ροδίσουν.
- Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.
- Σερβίρετε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα και φρέσκια πράσινη σαλάτα.
Σχετικά άρθρα:
Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε και εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!