Σάββατο, 15 Μαρτίου, 2025
18.8 C
Athens

HOT LINKS:  .: BODY    .: FACE     .: HAIR     .: NAILS     .: BEAUTY CORNER 

Σάββατο, 15 Μαρτίου, 2025
- Advertisement -spot_img

Μπιφτέκια κοτόπουλου με πιλάφι φούρνου αρωματισμένο με μυρωδικά και λεμόνι

Αν αγαπάτε την κουζίνα και αναζητάτε πάντα νέες γευστικές προτάσεις για το τραπέζι σας, τότε αξίζει να δοκιμάσετε τη συνταγή που προτείνει ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου. Με αυτή τη συνταγή, θα μπορέσετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με ένα πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύσεις.

Τα μπιφτέκια κοτόπουλου είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα στην Ελληνική κουζίνα. Με τη συγκεκριμένη συνταγή, θα ετοιμάσετε ένα ζουμερό και αρωματικό μπιφτέκι, το οποίο θα συνοδεύσετε με ένα πιλάφι φούρνου, αρωματισμένο με μυρωδικά και λεμόνι. Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για ένα κυριακάτικο γεύμα ή για μια εορταστική βραδιά με φίλους και οικογένεια.

Ακολουθώντας τη συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου, θα δημιουργήσετε ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο, με λίγα υλικά και με αποτέλεσμα που θα σας εντυπωσιάσει.

Υλικά

Για 4 άτομα
  • 1 συσκευασία μπιφτέκια κοτόπουλου Μυστικές Συνταγές Αγγελάκης
  • 500 γραμμάρια ρύζι για πιλάφι
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • ½ κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 850 ml ζωμό λαχανικών
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το ξερό κρεμμύδι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Τοποθετείτε μια χαμηλή κατσαρόλα που μπαίνει και στον φούρνο, σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο.
  • Μόλις λιώσει σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς για να μην πάρουν χρώμα.
  • Μόλις το κρεμμύδι ξανθύνει προσθέτετε το ρύζι για πιλάφι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
  • Προσθέτετε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού μαζί τον ζωμό λαχανικών, τα φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά και τα μπιφτέκια κοτόπουλου.
  • Μόλις πάρει μία βράση, αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά, την σκεπάζετε και την τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 18-20 λεπτά.
  • Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα το πιλάφι με τα μπιφτέκια κοτόπουλου

 

 

Δείτε επίσης:

 

Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε κι εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!

- Advertisement -spot_img

Σχετικές αναρτήσεις

Συνταγή για Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο

Συνταγή για Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο   Αυτή η συνταγή για κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο είναι ιδανική για ένα εύκολο και γευστικό γεύμα που...

Εύκολη Συνταγή για Πεντανόστιμη Μακαρονόπιτα

Εύκολη Συνταγή για Πεντανόστιμη Μακαρονόπιτα Η μακαρονόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Αυτή η συνταγή είναι απλή, γρήγορη, και το...
- Advertisement -spot_img

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Αναρτήσεις