22.8 C
Athens

HOT LINKS:  .: BODY    .: FACE     .: HAIR     .: NAILS     .: BEAUTY CORNER 

Σάββατο, 15 Μαρτίου, 2025
- Advertisement -spot_img

Μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σαλάτα καλαμποκιού

Μοσχαρίσια κεφτεδάκια με κέτσαπ με βαλσαμικό ξύδι, dip γιαούρτι και σαλάτα καλαμποκιού

Υλικά
Για 2 άτομα
  • 100 γραμμάρια μπέικον καπνιστό με ελαιόλαδο Εν Ελλάδι Gourmet Creta Farms
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 400 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
  • 50 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Φρέσκια ρίγανη για το σερβίρισμα

    Για την sauce:
  • 120 γραμμάρια κέτσαπ με βαλσαμικό ξύδι
  • 40 ml bourbon
  • 1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
  • 50 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο

    Για την σαλάτα καλαμποκιού:
  • 300 γραμμάρια καλαμπόκι
  • 12 τοματίνια
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 αγγουράκι
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Ξύσμα και χυμό από ½ λάιμ

    Για το dip γιαούρτι:
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι
  • 40 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • Ξύσμα και χυμό από ½ λάιμ
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Τοποθετείτε το μπέικον σε ένα μίξερ και το χτυπάτε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει την υφή κιμά.
  2. Τοποθετείτε το μπέικον σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μοσχαρίσιο κιμά, την τριμμένη φρυγανιά, τον μαϊντανό, το αυγό, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά, πλάθετε σε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετείτε σε μία μεγάλη πιατέλα.
  4. Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε ηλιέλαιο μέχρι να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού.
  5. Προσθέτετε τα κεφτεδάκια και τα ψήνετε, γυρνώντας τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να πάρουν καλό χρώμα από παντού.
  6. Όταν τα κεφτεδάκια έχουν πάρει καλό χρώμα, σβήνετε με το bourbon, προσθέτετε την κέτσαπ με βαλσαμικό ξύδι, την καπνιστή πάπρικα και τον ζωμό κοτόπουλο και μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνετε την φωτιά και σιγομαγειρεύετε μέχρι να ψηθούν τα κεφτεδάκια και να δέσει η σάλτσα.
  7. Όση ώρα ψήνονται τα κεφτεδάκια σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα υλικά για την σαλάτα καλαμποκιού, τα τοματίνια, το κρεμμύδι και το αγγουράκι.
  8. Τα τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με το καλαμπόκι, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  9. Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το γιαούρτι, το γιαούρτι, τα 40 γραμμάρια ελαιόλαδο, το ξύσμα και χυμό από ½ λάιμ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  10. Όταν τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα και η σάλτσα έχει γλασάρει, αποσύρετε από την φωτιά και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τα κεφτεδάκια με την σαλάτα καλαμποκιού δίπλα, 1-2 κουταλιές από dip γιαουρτιού από πάνω και τέλος την φρέσκια ρίγανη.

 

 

 

Δείτε επίσης:

 

 

Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε κι εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!

- Advertisement -spot_img

Σχετικές αναρτήσεις

Συνταγή για Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο

Συνταγή για Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο   Αυτή η συνταγή για κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο είναι ιδανική για ένα εύκολο και γευστικό γεύμα που...

Εύκολη Συνταγή για Πεντανόστιμη Μακαρονόπιτα

Εύκολη Συνταγή για Πεντανόστιμη Μακαρονόπιτα Η μακαρονόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Αυτή η συνταγή είναι απλή, γρήγορη, και το...
- Advertisement -spot_img

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Αναρτήσεις