Τετάρτη, 30 Απριλίου, 2025
17 C
Athens

HOT LINKS:  .: BODY    .: FACE     .: HAIR     .: NAILS     .: BEAUTY CORNER 

Τετάρτη, 30 Απριλίου, 2025
- Advertisement -spot_img

Μελιτζάνες γεμιστές με μοσχάρι

Ένας υπέροχος τρόπος να μαγειρέψουμε τις μελιτζάνες. Μελιτζάνες γεμιστές με μοσχάρι που θα λατρέψουν όσοι τις δοκιμάσουν!

Υλικά

  • Μελιτζάνες φλάσκες 6 τεμ κομμένες στα δύο
  • Μοσχάρι 700 γρ κομμένο καρέ
  • Κρεμμύδια ξερά 2 τεμ ψιλοκομμένα
  • Πιπεριές πράσινες 2 τεμ ψιλοκομμένες
  • Ντομάτες 3 τεμ ψιλοκομμένα
  • Ντοματοπολτός 1 κουταλιά σούπας
  • Κεφαλογραβιέρα 100 γρ τριμμένη
  • Αλάτι -πιπέρι
  • Νερό 1 ποτήρι
  • Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας
  • Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα

Οδηγίες

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες , τις κόβουμε στα δύο οριζόντια και με ένα κουτάλι αδειάζουμε την εσωτερική ψίχα τους (το κρατάμε σε ένα μπολ). Βάζουμε σε τηγάνι το καλαμποκέλαιο να κάψει και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Κόβουμε το κρέας σε καρέ και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια ,την πιπεριά και τις ντομάτες. Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με το βούτυρο τα κρεμμύδια και το κρέας, προσθέτουμε τις πιπεριές και το την ψίχα της μελιτζάνας που κρατήσαμε, βάζουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, ντοματοπολτό, αλάτι – πιπέρι και το νερό κι αφήνουμε να ψηθεί για 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το κρέας και τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ. Περιχύνουμε με την σάλτσα που φτιάξαμε, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

 

Σχετικά άρθρα:

 

Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε και εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!

 

 

πηγή: chefoulis

- Advertisement -spot_img

Σχετικές αναρτήσεις

Συνταγή για Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο

Συνταγή για Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο   Αυτή η συνταγή για κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο είναι ιδανική για ένα εύκολο και γευστικό γεύμα που...

Εύκολη Συνταγή για Πεντανόστιμη Μακαρονόπιτα

Εύκολη Συνταγή για Πεντανόστιμη Μακαρονόπιτα Η μακαρονόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Αυτή η συνταγή είναι απλή, γρήγορη, και το...
- Advertisement -spot_img

ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Αναρτήσεις