Συστατικά
- 400 γρ. φύλλο σφολιάτας
 - 1 κρόκο
 - 1 κ.σ. νερό, για άλειμμα
 - 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
 - 1 κ.σ. σουσάμι, μαύρο
 - 15 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
 - 200 γρ. φέτα
 - 2 αβγά
 - 1 αβοκάντο
 - 1 κ.σ. ελαιόλαδο
 - αλάτι
 - πιπέρι
 - σπανάκι baby, για το σερβίρισμα
 
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 ° C στον αέρα.
 - Σε ένα ταψί 20×30 που έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε σε 8 ίσα κομμάτια.
 - Παίρνουμε τα μισά από αυτά τα κομμάτια και τα διπλώνουμε στη μέση οριζόντια.
 - Με ένα μαχαίρι κόβουμε το διπλωμένο κομμάτι γύρω γύρω εκτός από τη μεριά που το διπλώσαμε, αφήνοντας 1-2 εκ. απόσταση, έτσι ώστε όταν το ξεδιπλώσουμε να έχει δημιουργηθεί ένα παράθυρο.
 - Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα 3 κομμάτια.
 - Τοποθετούμε το παράθυρο σφολιάτας πάνω από τα 4 άκοπα κομμάτια σφολιάτας και με τα δάχτυλα μας γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα ώστε να δημιουργηθεί μια φωλιά.
 - Με ένα πιρούνι τρυπάμε μόνο το εσωτερικό για να μη φουσκώσει.
 - Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον κρόκο με το νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τη σφολιάτα.
 - Πασπαλίζουμε με ρίγανη, μαύρο σουσάμι και αλάτι.
 - Ψήνουμε στον φούρνο για 18 λεπτά.
 - Προσθέτουμε στις φωλιές τα τοματίνια, κομμένα στη μέση, και τη φέτα κομμένη σε κυβάκια.
 - Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
 - Αφαιρούμε τα καπάκια από το ταψί και τα αφήνουμε στην άκρη.
 - Ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η φέτα.
 - Όσο ψήνεται, τηγανίζουμε τα δύο αυγά και κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες.
 - Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από τον φούρνο.
 - Προσθέτουμε στα δύο από ένα αυγό και στα άλλα δύο το αβοκάντο.
 - Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
 - Τοποθετούμε από πάνω τα καπάκια.
 - Σερβίρουμε με το σπανάκι baby.
 
πηγή: AkisPetretzikis.com





