Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024
30.5 C
Athens

HOT LINKS:  .: BODY    .: FACE     .: HAIR     .: NAILS     .: BEAUTY CORNER 

Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024
- Advertisement -spot_img

Κοτόπουλο λεμονάτο με ρεβίθια

Κοτόπουλο λεμονάτο με ρεβίθια

Απολαύστε το κοτόπουλο λεμονάτο με ρεβίθια, μια εξαιρετική συνταγή του σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου.

Με απλά υλικά και αυθεντικές τεχνικές μαγειρέματος, αυτή η παραδοσιακή μεσογειακή συνταγή συνδυάζει τη φρεσκάδα του λεμονιού με την απολαυστική γεύση του κοτόπουλου και την υγιεινή αξία των ρεβίθιων.

Ανακαλύψτε την απόλαυση των αρωματικών γεύσεων και την απλότητα της παραδοσιακής κουζίνας, που θα σας ταξιδέψει σε μια γευστική εμπειρία υψηλής ποιότητας.

Υλικά
Για 4 άτομα
  • 1 κιλό φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 300 ml ζωμό κοτόπουλο
  • Ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 500 γραμμάρια ρεβίθια χονδρά Agrino βρασμένα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το καρότο στα 4 κατά μήκος και μετά σε φέτες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  2. Στο ίδιο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο στην μέση.
  3. Τοποθετείτε μια αντικολλητική σοτέζα σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
  4. Θωρακίζετε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές να πάρουν ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  5. Όταν οι μπουκιές κοτόπουλο είναι έτοιμες τις αποσύρετε από την κατσαρόλα και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ.
  6. Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο και το καρότο για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  7. Προσθέτετε πάλι τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο στην κατσαρόλα, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο αλεύρι.
  8. Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τα ρεβίθια, χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγομαγειρευτεί για 20-25 λεπτά.
  9. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, αποσύρετε την σοτέζα από την φωτιά, προσθέτετε το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο και ανακατεύετε καλά.

 

 

 

Δείτε επίσης:

 

Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε κι εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!

- Advertisement -spot_img

Σχετικές αναρτήσεις

Εύκολος κορμός σοκολάτας

Εύκολος κορμός σοκολάτας Το πιο δροσερό, καλοκαιρινό και λαχταριστό γλυκό μπορεί να είναι έτοιμο σε λίγα μόλις λεπτά! Εύκολος κορμός σοκολάτας για να ξετρελάνει μικρούς και...

Εύκολη Συνταγή για Σπιτικό Παγωτό Βανίλια

Εύκολη Συνταγή για Σπιτικό Παγωτό Βανίλια Φτιάξτε νόστιμο σπιτικό παγωτό βανίλια με λίγα μόνο υλικά και χωρίς παγωτομηχανή! Υλικά: 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος (πλήρης) 1 φλιτζάνι...
- Advertisement -spot_img

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Αναρτήσεις