Κυριακή, 16 Μαρτίου, 2025
24.6 C
Athens

HOT LINKS:  .: BODY    .: FACE     .: HAIR     .: NAILS     .: BEAUTY CORNER 

Κυριακή, 16 Μαρτίου, 2025
- Advertisement -spot_img

Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες στο τηγάνι

Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες στο τηγάνι από τον Άκη Πετρετζίκη

Δοκιμάστε να φτιάξετε κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες στο τηγάνι. Μια εύκολη one pan συνταγή για όλους, ιδανική για όταν θέλετε να μαγειρέψετε μικρή ποσότητα.

Συστατικά
  • 700 γρ. μπούτι κοτόπουλου
  • 600 γρ. πατάτες
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
  • 1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 100 γρ. νερό
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το σερβίρισμα
  • ρίγανη, φρέσκια
  • πιπέρι , φρεσκοτριμμένο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
  2. Τοποθετούμε ένα τηγάνι διαμέτρου 28 εκ. σε μέτρια φωτιά.
  3. Φοράμε γάντια, κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής τα μπούτια κοτόπουλου στη μέση στο σημείο της ένωσης και χαράζουμε με το μαχαίρι σε διάφορα σημεία.
  4. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι με τη μεριά της πέτσας προς τα κάτω και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  5. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά γυρνώντας το κοτόπουλο με μια τσιμπίδα για να ψηθεί καλά απο ολες τις πλευρές.
  6. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
  7. Χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε, κόβουμε τις πατάτες σε ένα δεύτερο ξύλο κοπής σε κομμάτια και τις ρίχνουμε στο τηγάνι.
  8. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και ανακατεύουμε ανακινώντας το τηγάνι.
  9. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι και το τοποθετούμε πάνω στις πατάτες.
  10. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, τη ρίγανη, τον χυμό λεμονιού, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι.
  11. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι πάνω από το κοτόπουλο.
  12. Σβήνουμε με το νερό.
  13. Προσθέτουμε ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδου και ολόκληρο το δεντρολίβανο.
  14. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το μεταφέρουμε στον φούρνο.
  15. Ψήνουμε για 45 λεπτά. Προαιρετικά στον μισό χρόνο ανακατεύουμε τις πατάτες.
  16. Αφαιρούμε το τηγάνι από τον φούρνο, και σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη και πιπέρι.

 

 

 

Δείτε επίσης:

 

Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε κι εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!

πηγή: AkisPetretzikis
- Advertisement -spot_img

Σχετικές αναρτήσεις

Συνταγή για Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο

Συνταγή για Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο   Αυτή η συνταγή για κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο είναι ιδανική για ένα εύκολο και γευστικό γεύμα που...

Εύκολη Συνταγή για Πεντανόστιμη Μακαρονόπιτα

Εύκολη Συνταγή για Πεντανόστιμη Μακαρονόπιτα Η μακαρονόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Αυτή η συνταγή είναι απλή, γρήγορη, και το...
- Advertisement -spot_img

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Αναρτήσεις