Site icon BEAUTYMAG | Τα πάντα για τον χώρο της ομορφιάς και των καλλυντικών

Καρπούζι: Να γιατί πρέπει να το καταναλώσεις!

girls eating

Tο καρπούζι είναι το φρούτο του καλοκαιριού. Αποτελεί μια δροσιστική επιλογή για απογευματινό σνακ, επιδόρπιο ή ακόμα για ελαφρύ δείπνο!

Η περιεκτικότητα του σε νερό να φτάνει το 92%. Αυτός είναι και ο λόγος που του αποδίδεται ο όρος «watermelon» (water σημαίνει νερό).

Υδροπέπων ο Ελληνικός

Στα Ελληνικά η σωστή του ονομασία είναι «υδροπέπων».

Η λέξη «καρπούζι» προέρχεται από την αντίστοιχη τουρκική karpuz, η οποία ανάγεται στην περσική xarbuz(a). Στην Κύπρο δε, χρησιμοποιείται και η αραβική ονομασία ‘παττίχα’.

Εκτός από νερό περιέχει:

Είναι επίσης εξαιρετική πηγή ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού, του λυκοπένιου. Ο ρόλος του είναι να δεσμεύει τις ελεύθερες ρίζες, ουσίες που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα υγείας όπως:

Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition έδειξε ότι η πιθανότητα να αναπτύξει κάποιος πολύποδα στο παχύ έντερο, ο οποίος είναι προάγγελος του καρκίνου, σχετίζεται με το κάπνισμα και την χαμηλή πρόσληψη λυκοπενίου.

Όταν η κατανάλωση λυκοπενίου είναι χαμηλή, ο κίνδυνος αυξάνεται κατά 230%. Στους καπνιστές ο κίνδυνος είναι 302%.Ευτυχώς όλα αυτά μπορούν να προληφθούν αν εφοδιάζουμε καθημερινά το σώμα με αυτό το ισχυρό αντιοξειδωτικό.

πηγή http://www.whfoods.com/

Exit mobile version