Καλοκαιρινό sandwich με κοτοσαλάτα
Το καλοκαίρι είναι η εποχή που αναζητούμε ελαφριές και δροσερές γεύσεις, και το καλοκαιρινό sandwich με κοτοσαλάτα είναι η ιδανική επιλογή.
Ο γνωστός σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου μας προτείνει ένα λαχταριστό σάντουιτς, συνδυάζοντας τη φρεσκάδα της σαλάτας με την απαλή γεύση του κοτόπουλου. Η συνταγή περιλαμβάνει τραγανό ψωμί, φρέσκα λαχανικά και μια απολαυστική μαρινάδα κοτόπουλου.\
Αυτό το σάντουιτς είναι η τέλεια επιλογή για ένα γρήγορο, υγιεινό και γευστικό γεύμα κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών ημερών.
Υλικά
Για 4 άτομα
- 4 χωριάτικες μπαγκέτες
- 1 τομάτα
- 4-5 φύλλα μαρούλι
Για την κοτοσαλάτα:
- 1 συσκευασία φιλέτο στήθος κοτόπουλο
- 1 αγγουράκι
- ½ κρεμμύδι
- 1 κλωνάρι σέλερι
- 2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
- 100 γραμμάρια μαγιονέζα
- 100 γραμμάρια γιαούρτι
- 30 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και βράζετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο για 16-18 λεπτά.
- Όταν τα κοτόπουλα είναι έτοιμα, τα στραγγίζετε, τα ψιλοκόβετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
- Όση ώρα βράζουν τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε μικρά κυβάκια το αγγουράκι και το σέλερι και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
- Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το αγγουράκι, το κρεμμύδι, το σέλερι, τον ψιλοκομμένο άνηθο, την μαγιονέζα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
- Κόβετε την τομάτα στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες, ανοίγετε τις μπαγκέτες και μοιράζετε ισομερώς το μαρούλι, τις φέτες τομάτας και από πάνω την κοτοσαλάτα.
Δείτε επίσης:
- Νέες τάσεις μακιγιάζ: Δημιουργήστε τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις
- Ασθένειες νυχιών: Πώς η διατροφή επηρεάζει την υγεία τους
- Συγχώρεση: Πώς να ξεπεράσετε τις δυσκολίες στη σχέση σας
Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε κι εσύ μέλος της πιο… όμορφης
πηγή: AlexandrosPapandreou