Καλαμάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα με ξινόγαλο και μέλι
Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου μας φέρνει μια απλή και νόστιμη συνταγή για καλαμάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα με ξινόγαλο και μέλι. Η μαρινάδα αυτή συνδυάζει την δροσιά του ξινόγαλου με τη γλυκύτητα του μελιού, κάνοντας το κοτόπουλο απίστευτα ζουμερό και γευστικό. Είναι ιδανική για μια χαλαρή βραδιά με την παρέα ή την οικογένεια, και σίγουρα θα γίνει το νέο αγαπημένο σας πιάτο. Ας δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε αυτή την απλή και νόστιμη συνταγή!
Υλικά
Για 4 άτομα
- 12 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 250 γραμμάρια ξινόγαλο
- 4 κουταλιές μέλι
- 2 κουταλιές βούτυρο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Τοποθετείτε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μέλι ελάτου μαζί με το βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να διαλυθεί το μέλι ελάτου.
- Όταν είναι έτοιμο, αποσύρετε το κατσαρολάκι από την φωτιά, προσθέτετε το ξινόγαλο, ανακατεύετε πολύ καλά και το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ να κρυώσει.
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε μπουκιές, τις προσθέτετε στο μπολ με το μείγμα ξινόγαλο-μελιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
- Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το τοποθετείτε για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Περνάτε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο σε μικρά μεταλλικά καλαμάκια.
- Τοποθετείτε ένα μεγάλο ραβδωτό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
- Ψήνετε τα σουβλάκια κοτόπουλου από όλες τις πλευρές για συνολικά 6-8 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος, χαμηλώνοντας την φωτιά από την μέση του ψησίματος και μετά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Κάννες 202: «Λύγισε» ο Κέβιν Κόστνερ με το 7λεπτο χειροκρότημα
- Skincare Routine 2024 – Η Φροντίδα της Επιδερμίδας Το Καλοκαίρι
- Μαλλιά 2024 – Οι Τάσεις που Πρέπει να Γνωρίζετε
Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε και εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!
πηγη: AlexandrosPapandreou